Düzce'yi Akçakoca'ya bağlayan D 655 kara yolunun Hiciz rampasının sonunda bulunan ve pek çok kazanın yaşanmasına sahne olan virajda yapılan köprü çalışmaları büyük bir hızla ilerliyor. Köprünün taşıyıcı ayaklarının inşaatında sona gelinirken, yolun üstüne inşa edileceği kirişlerin montajında kullanılacak vincin montajı tamamlandı. Ayakların üzerine kirişlerin yerleştirileceği parçalar da yerleştirilmeye başlandı.

Çalışmaların bu sene tamamlanacağı öğrenilirken, vincin montajının tamamlanması ile birlikte kirişleri üretecek olan tesisin inşaatına başlanacak. Aynı şantiyede üretilecek olan köprü kirişleri, birbirine bağlanan büyük makaslar üzerindeki devasa vinç ile yerine konulacak.

Bu şekilde bir köprü çalışmasının Türkiye'de nadiren uygulandığı belirtilirken, köprü çalışması ile eşzamanlı olarak asfalt çalışmalarının sürdürüleceği dile getirildi.

Hiciz rampasının asfalt çalışmalarının önemli ölçüde ilerlediği gözlenirken, önemli bir aksilik olmazsa bu sene sonunda D 655 karayolunun Tepeköy'e kadar olan bölümünün duble yola dönüştürülmesinin tamamlanması bekleniyor.