Her geçen gün artan araç sayısına bağlı olarak baş gösteren park alanı sıkıntısına katlı otoparklarla çözüm aranan Düzce'de cadde üzerlerine park etme alışkanlığı esnafların tepkisini çekmeye devam ediyor. Dükkanlarının önünde sabahtan akşama hatta günlerce park halinde duran araçlar yüzünden hem müşterilerinin araçlarıyla yanaşamadığını hem de mal indirmede sıkıntılar yaşandığını savunan esnaflar, yetkililerin seslerine kulak vermesini istiyor. İl merkezinde sık şikayet konusu olan bu durumun bir benzeri bu kez Akçakoca'da yaşandı.

24 saat parklanmadan dertliler
Akçakoca’nın trafik ve ticaret yönünden en hareketli noktalarından biri olan İstanbul Caddesi esnafı, cadde üzerinde 24 saat park halinde duran araçlardan dertli... Bu durumun işlerini olumsuz etkilendiğini dile getiren esnaf, maddi kayıplara uğradıklarını vurguladı.

"Zorunlu olarak kaldırıma çıkıyoruz, ceza yazılıyor"
Bir çok kez sıkıntılarını bireysel olarak yetkili mercilere ilettiklerini ancak bir çözüm bulunamadığını belirten cadde esnafı Orçun Deniz, esnaflar olarak imza topladıklarını belirtti.

Deniz, “Günün hiçbir saatinde caddenin sağ tarafında araçlarımızdan bir indirme-yükleme yapacak bir boşluk bulamıyoruz. Ağır yükümüz oluyor. Zorunlu olarak kaldırıma çıkıyoruz. Anında ceza yazılıyor.” dedi.

"İlle de kapı önünde mi park etmek gerek?"
"Şurada gördüğümüz bir çok araç günlerce burada." diyen Deniz, şöyle devam etti: "Toz bağlayan bile var. Katlı otopark 150 metre ötede, balıkçı barınağındaki park alanı da yine aynı mesafede. İlle de kapı önünde mi park etmek gerek? Alışveriş için beş dakika duramayan müşterinin yaşadığı sıkıntı ise başka bir boyutu. Sıkıntımız çok büyük. Caddede sürekli parkın yasaklanması, 15 dakikalık parklara izin verilmesini istiyoruz.”

"Esnaf olarak bu konuda duyarsızız"
Aynı caddede elektronik işletmesi olan Atilla Çakır ise olaya farklı bir boyuttan bakarak, esnafların da bu konuda duyarlı davranış sergilemesi gerektiğine şöyle dikkat çekti: "Sabahın erken saatinde aracını park eden esnaf kardeşlerimiz de dükkan önünde park ediyor. Biz esnaf olarak da bu konuda duyarsızız. Esnaf esnafı düşünmüyor. İki saattir toptancı arabam bekliyor, bir boşluk olsun da yük boşaltalım. Bu caddede ticaretin yoğun yaşandığı saatlerde parkın yasaklanması kısa süreli indir-bindire izin verilmesini istiyoruz.”

Haber: C. ÜSTÜNER