18 Kasım'da Düzce'ye gelen Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'dan Akçakoca'da eğitim veren bir okula Denizcilik Bölümü kazandırılması yönündeki talep imzadan çıktı. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, yaptığı yazılı açıklamada, Akçakoca Fedai Karabıyık Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde İngilizce eğitim verecek Denizcilik Bölümü açılacağını müjdeledi.

Düzce'mize hayırlı olsun

Düzce’de eğitim standartlarının yükselmesi için çalışmaların devam ettiğine işaret eden Bakan Özlü, şunları kaydetti: "Ülkemizde, ekonomik, sosyal ve kültürel gelişimi ile nitelikli insan gücü ihtiyacının karşılanmasında mesleki ve teknik ortaöğretim okullarının katkısı büyük önem taşımaktadır. Şunu çok iyi biliyoruz ki en büyük yatırım, insana, gençlere, çocuklara yapılan yatırımdır. Bu bağlamda Düzce’de eğitim standartlarının yükselmesi ve mesleki eğitimin arttırılması kapsamında “Akçakoca Fedai Karabıyık Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde Yabancı dili İngilizce eğitim vermek üzere Anadolu Meslek programında denizcilik alanının açılması” kararı milli eğitim bakanlığımızdan çıkmıştır. Düzce'mize hayırlı olsun."

"2018 yılında hepsi tamamlanacak"

Düzce’yi eğitimde, Türkiye’nin en önde gelen illerinden biri yapma gayretlerinin büyük bir özveri ile devam ettiğini vurgulayan Bakan Faruk Özlü, "18 Kasım'da Milli Eğitim Bakanımız Sayın İsmet Yılmaz beyin Düzce’ye yaptığı ziyarette de belirttiği gibi 2018 yılında, Düzce’nin eğitim noktasında hiçbir eksiği kalmayacak inşallah. Yaptık, yapıyoruz ama inşallah 2018 yılında hepsi tamamlanacak.” dedi.

Haber: C.ÜSTÜNER