Yaklaşık 5 yıl önce başvurusu yapılan ve bugün 88.5 hektarlık alanla ilgili ilk tapu alınarak Akçakoca Organize Sanayi adına tescil ettirildi.

Akçakoca Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Pazvant, yaptığı açıklamada,  İki gün önce Akçakoca Demir Çelik İhtisas Organize Sanayi adına tapu alındığını ve tescil ettirildiğini söyledi.

Bizim için sevindirici oldu
Pazvant, OSB'nin kurulması için çok çaba sarf ettiklerini ifade ederek, “Bu bizim için sevindirici oldu. 5 senelik bir emek var burada. Şu anda ödenek sıkıntımız var. Bu sıkıntı Türkiye genelinde de var. OSB bölgelerinde kamulaştırma ödeneklerinde kısıntıya gittiler. Altyapı ödeneklerinde bir problem yok. Onlar ödüyorlar ama kamulaştırma ödeneklerinde durdurma kararı alındı ekonomik şartlardan dolayı. Biz de hepsi olmasa dahi bir kısmını almamızla ilgili talepte bulunduk. Önümüzdeki aylarda uygun bir orta yol bulmaya çalışacağız. İnşallah önümüzdeki aylarda ilk ödeneklerin gelmesi de kamulaştırma işlemleri de başlanacaktır” dedi.



Ödenek geldiği anda başlayacağız
Tüm işlemlerin sonuna gelindiği vurgusunu yapan Pazvant, “Bizim kamulaştırma ile ilgili tüm altyapımız hazır. Yer ve mülkiyet sahipleri hepsi tek tek çıkartılmıştır. Tapuya bildirimler yapılmıştır. Ödenek geldiği an biz yarın kamulaştırmaya başlayabilecek bir durumdayız” diye konuştu.

HABER: S.ŞEN/Akçakoca



Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için TIKLAYINIZ 

Android için TIKLAYINIZ

İOS için TIKLAYINIZ