Her yıl Temmuz ayında düzenlenen ve çok sayıda ünlü sanatçıyı ağırlayan Akçakoca Festivali bu yıl da yapılmıyor. İlçenin tanıtımına önemli katkı sağlayan ve düzenlendiği her yıl çevre illerden de yoğun katılımın gösterildiği festivalin yapılmama nedenini Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici açıkladı.  Yemenici, uzun süredir ülkemizin bir bölgesinde şehit haberleri gelmesi nedeniyle konser veya festivali yapmama kararı aldıklarını söyledi.  " Şehit haberleri nedeniyle birçok sanatçı konserlerini iptal ediyor.” Diyen Yemenici,” Şehitlerin olduğu bir zamanda bizim de festival yapmamız doğru olmazdı ve yapmama kararı aldık.”dedi.

Yemenici bu kararı vatandaşlara da duyurduklarını belirtti ve festival yerine belediye olarak hafta sonları çocuk etkinlikleri düzenleyeceklerini dile getirdi. 

Uluslararası Parlayan Kent Akçakoca Kültür ve Sanat Festivali 1995 Yılından bu yana her yıl Temmuzun 3.haftası düzenleniyordu. İki yıldır ramazan ayına denk gelmesi nedeniyle ilçede festivalin yerine ramazan ayını boyunca semazen gösterisi, tasavvuf konseri, yazlık sinema, orta oyunu gibi etkinliklere yer veriliyordu.


HABER;S.KAŞKIR