Akçakoca Fakıllı Mağarası'nın turizme açılması nedeniyle Fakıllı Köyü'nde bir tören düzenlendi.
Törene Akçakoca Kaymakamı Savaş Tuncer, Akçakoca Belediye Başkanı Fikret Albayrak, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Cem Yalçın, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı. ,

Akçakoca Kaymakamı Savaş Tuncer, mağaranın turizme açılması yönünde başlatılan proje ile ilk kez bir köyde nazım imar planı uyguladıklarını ifade ederek, mağaranın doğal sit alanı olduğuna dikkati çekti. Fakıllı Mağarası'nın uzunluğunun bin 10 metre olduğunu anımsatan Tuncer, ''Fakıllı Mağarası'nın turizme açılması, Akçakoca'da doğa turizminin gelişmesi ve çeşitlendirilmesi yönünden çok önemlidir. Yapılan çalışmalar, kapsamında mağaranın 350 metrelik kısmı açılmıştır. Burada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum'' dedi. Tuncer, konuşmasının ardından mağaranın açılmasında emekleri geçen eski ve yeni köy muhtarlarına ''teşekkürname'' verdi. Daha sonra Tuncer ve beraberindekiler, mağaranın açılışı için kurdele keserek mağarayı gezdiler.

Fakıllı Mağarası

Akçakoca'ya 7 kilometre mesafedeki Fakıllı köyünde bulunan mağara, sarkıt ve dikitleriyle dikkati çekiyor. Yöre halkının nefes darlığı tedavisi için tercih ettiği Fakıllı Mağarası'nın 350 metrelik alanında oluşturulan galerilerde oturma alanları bulunuyor.