Düzce Üniversitesi Akçakoca Turizm İşletmeciliği Ve Otelcilik Yüksekokulu Girişimcilik ve Medya Topluluğu tarafından okulun konferans salonunda “Turizmde Markalaşma ve Çalışanların Önemi” konulu seminer düzenlendi. Yoğun katılımın olduğuve Akçakoca Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Arif Güngör tarafından yönetilen seminere konuşmacı olarak, Beypazarı Beykonak ve Çeşmeli Bağ İşletmeleri Sahibi Adem Ertürk ve SSC Tur Ankara Bölge Müdürü Ömer Özcan katıldı.

 

Kış turizmini canlandırmak zorundayız

 


Seminertin Moderatörlüğünü yapan Yar. Dç. Dr. Arif Güngör açılış konuşmasında Akçakoca’nın turizmde marka olabilmesi için üniversite, işletmeler ve kamu kurumlarının birlikte hareket etmesinin bunun için de gönüllülük esasına dayanan güç birliğinin sağlanmasının önemli olduğu vurguladı. Akçakoca’nın en önemli sorununun sezonu 12 aya yaymak olduğunu vurgulayan Güngör, “Kış turizmini canlandırmak, sadece turizmde değil okullar bazında da marka olmak zorundayız. Konferans turizmine ağırlık vermek, dışarıdan bakışın pozitif olmasını sağlamak bunun içinde Rektörümüz Sayın Sivrikaya'nın deyişi olan “Gönül ve Güç birliği” ile hareketi sağlama gerek.” dedi.

 

Rakibi olmayan işletme ayakta duramaz

 

Beypazarı Beykonak ve Çeşmeli Bağ İşletmeleri Sahibi Adem Ertürk yaptığı konuşmada, “Rakibi olmayan işletme ayakta duramaz. Marka deyince Beypazarındaki konsep çok farklı, tarih ve teknolojiyi birleştirdik. Butik otel oluşturduk. İletişim sektörü önemli, riskler avantaja dönüştürülmeli. Tarih ve doğayı kullandık. Sosyal medyadan iyi istifade ettik. Bunlarla beraber yüzde 100 doluluk oranını Beypazarı'nda yakaladık. Kış turizmini atağa geçirdik, av turizmi yaptık, tüm acentalarla iletişime geçtik, internete bol reklam verdik. Bizler ilk önce verdik sonra aldık bunu nasıl başardık. Mesela ben kendimden örnek vereyim, tüm acentaları kendi imkanlarımla ağırladım, yedirdim, içirdim, gezdirdim tüm masraflarını ben karşıladım, ama daha sonrasında ben bunların kat kat fazla katkısını birebir aldım. Sizler de bu şekilde yol almalısınız. Acentaları kullanın, sürdürülebilinir turizm önemli. “ diye konuştu.

 

Nokta atışıyla marka haline getirebiliriz

 

Daha sonra söz alan SSC Tur Ankara Bölge Müdürü Ömer Özcan, turizmin ve turizmcinin önemini, turizmde yol almanın aşamalarını anlattı. Turizmde satış pazarlama sürecinin nasıl ilerlediğinden de bahseden Özcan, “Akçakoca’nın değerlerini ele alarak nokta atışıyla marka haline getirebiliriz.” şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından, konuşmacılar seminere katılanların sorularını yanıtladı.

 

Haber; C.ÜSTÜNER