Akçakoca'da 1994-2004 yıllarında belediye başkanlığı görevini yürüten ve daha sonra Anavatan Partisi'nden milletvekili adaylığı için başkanlıktan istifa eden Erol Solak ile Solak'ın istifasıyla belediye başkanlığına seçilen Gürol Kibar hakkında, görev yaptıkları dönemde belediyeye ait iş yerlerinin kira gelirlerinden, o dönemde 3. Lig'de mücadele eden Akçakocaspor'a usulsüz olarak para aktardıkları iddiasıyla soruşturma başlatıldı

İçişleri Bakanlığı, müfettişlerin incelemesinin ardından Akçakoca Sulh Ceza Mahkemesi'nde açılan davada suçlu bulunarak hapis cezasına çarptırılan iki belediye başkanının cezası paraya çevrildi. Mahkeme, daha sonra, Solak ve Kibar'ın cezasını Denetimli Serbestlik Uygulaması kapsamında 10 ay kitap okumaya çevirdi.

Hüküm gereği Türk ve dünya klasiklerinden kitap okuyan iki belediye başkanı, her ay Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik ve Yardım Merkezi Şube Müdürlüğüne okudukları kitabın özetini verecek.

Erol Solak, Akçakocaspor'un ayakta kalması için her belediyenin yaptığı gibi yardımda bulunduklarını belirterek, “Bu işlem belediye meclisi kararlarıyla yapıldı ancak biz suçlu bulunduk. Soruşturma tamamlandı ve mahkeme bize kitap okuma cezası verdi. Biz de kitaplarımızı aldık. 10 ay boyunca Türk ve dünya klasiklerinden kitap okuyacağız” dedi.