Yığılca Gökçeağaç köyünde pazartesi günü kaybolan 90 yaşındaki Mustafa Şahin'i AKUT ekibi aramaya başladı.



Gökçeağaç Köyü Şabanlar Mahallesi'ndeki evinden pazartesi günü saat 16.30 sıralarında ayrılan 90 yaşındaki Mustafa Şahin'den haber alınamıyor. Oğlu Ahmet Şahin'in uyduğu esnada evinden ayrılan Şahin, en son görüldüğü noktadan itibaren yapılan bütün arama çalışmalarına rağmen bulunamadı.



Geçtiğimiz pazartesi günü kaybolan 90 yaşındaki Mustafa Şahin'i arama çalışmaları vatandaşlar ve AKUT tarafından yürütülüyor. Bölgedeki ormanlık arazi ve fındık bahçelerinde yapılan aramalarda henüz bir bulguya rastlanmazken, Şahin'in yakınları, gelecek mutlu haberi bekliyor. AKUT ile birlikte arama çalışmalarına katılan Mustafa Şahin'in oğlu Ahmet Şahin, "Hanımın rahatsızlığı nedeniyle uykusuz kalmıştık. Saat 16.30 sıralarında, kızıma 'Ben köye gidiyorum' diyerek çıkıyor. Oysa kendi köyü zaten bulunduğu köy ama orayı kendi köyü olarak kabul etmiyor. Evden zaten çıkarken o şekilde çıkar." diyerek babasının kaybolma sürecini anlattı. 90 yaşındaki Mustafa Şahin'in 30 sene öncesini hatırladığı ve 30 seneden beri yaşananlarla ilgili herhangi bir şey hatırlamadığı öğrenildi.



İzmit'ten gelen 9 kişilik AKUT ekibinin lideri Harun Saltık, kendilerine haber verilmesinin ardından bölgeye geldiklerini belirterek, yapılan arama çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Yakın bölgelerde arama yaptıklarını belirten Saltık, çalışmaların diğer bölgelerde devam edeceğini söyledi. Ekip içinde arama çalışmalarına katılan Hülya Sezgin, saat 13.00'te Mustafa Şahin'in kayıp haberini aldıklarını belirterek, "Jandarmadan gerekli bilgileri aldıktan sonra bölgeye ulaştık. Yakınlarından da gerekli bilgileri aldık ve son görüldüğü noktadan itibaren arazi taramasına başladık. Şu ana kadar bu bölgede arama çalışması yapmadığımız bir bölge kaldı, oradaki tarama çalışmasının ardından ne yapıp yapmayacağımız konusunda karar vereceğiz." dedi.



AKUT ekibi, Gökçeağaç köyünün güney yamacında bulunan Redifler köyü ve çevresinde arama çalışmalarını sürdürürken, Mustafa Şahin'in yakınlarının hüzünlü devam ediyor. AKUT ekibi ve vatandaşlar, Mustafa Şahin'i aramaya devam ediyor.