Yüksek enflasyon ve her gün gelen zamlar nedeniyle ekonomik açıdan vatandaşlar zor günler geçirirken sosyal belediyecilik anlayışıyla harekete geçen Bolu Belediyesi, Başkan Tanju Özcan’ın talimatıyla örnek bir proje hayata geçirmişti.

Belediye eliyle, ildeki dar gelirli 2 bin 500 haneye 12 süreyle aylık 300 lira elektrik, 6 ay boyunca da 500 lira doğal gaz yardımı yapılması kararı alınarak başvurular alınarak ödemelere başlandı. Başkan Özcan, bu kez de hayırseverlerle dar gelirlileri bir araya getiren yeni bir proje başlattı. Daha önce büyükşehir belediyelerinde hayata geçirilen ‘Askıda Fatura’ uygulaması Bolu’ya da getirildi.

askidafatura.bolu.bel.tr adresinde alan elin veren eli görmediği bir sistem tasarlandı ve hayırseverlerin buradan isimlerini görmeden faturalarını ödeyemeyenler için ödeme yapması sağlandı. Yeni uygulamada şimdiye dek yaklaşık 9 bin TL’ye tekabül eden 88 fatura hayırseverlerce ödendi. Uygulama faturalarını nasıl ödeyeceğini kara kara düşünen vatandaşların yüzünü güldürdü.

Kampanyayı Başkan Özcan başlattı. Başkan Özcan, “Ben şu an kimin faturasını ödediğimi bilmiyorum ama ihtiyaç sahibi bir garibanımızın faturasını ödedim. O benim ödediğimi bilmiyor. Ben kimin ödediğimi bilmiyorum. Dolayısıyla sağ elin verdiğini, sol el görmüyor, Hz. Peygamberimizin buyurduğu gibi.” dedi.

HABER: Mehmet GÜNESEN