Alperen Ocakları Düzce İl Başkanlığı Suriye’nin Lazkiye ilininin kuzeyinde yaşayan Bayır-Bucak Türkmenleri’nin yaşadığı katliama sessiz kalmadı.

Düzce Alperen Ocakları Başkanı Ferdi Burak Çiçek, yaptığı basın açıklaması ile Düzce’de topladıkları yardım kolilerini bölgede yaşayan Türkmenlere götürmek için harekete geçti.

“Kardeşlerimizin çağrısına elimizden ne geliyorsa yapmaya çalıştık”

Çiçek, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“Düzce Yardımlaşma Derneği Düzce’deki esnaf büyükleri olmak üzere hepsinden Allah razı olsun bizleri bu zor günümüzde yalnız bırakmadı. Nasip olursa Cuma akşamı Alperen Ocakları Düzce İl Başkanlığı üyeleri olarak yayla da Bayır Bucak Türklerinin yaşadığı yere hareket edeceğiz. Cumartesi günü de orada, toplanan yardımların dağıtımını bizzat kendim yapacağım. Biz sözümüzde durduk, kardeşlerimizin çağrısına elimizden ne geliyorsa yapmaya çalıştık. Bizler Alpereniz bizi Tuna Boyları da bilir, Yemen çölleri de bilir. Düzce de bilir Fırat da bilir. Peygamber Efendimiz S.A.V Müslüman Müslüman’a kardeş kılmıştır. Bu anlayışla Türk İslam Alemini sesi olmaya her daim devam edeceğiz.”

Haber: Ö.YILMAZ


Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için TIKLAYINIZ 

Android için TIKLAYINIZ

İOS için TIKLAYINIZ