1999 Düzce Depremi'nde sığındıkları çadırdan bir türlü kurtulamadılar.. Çilimli İlçesine bağlı İshaklar Köyü’nde depremde kaybettikleri evlerinin yerine kendilerine verilen çadırda tam 13 yıldır hayat mücadelesi veren Kileli ailesinin artık yüzü gülüyor... Yıllarca başlarını sokacakları bir eve kavuşmayı bekleyen aile için o günler hayırsevelerin onlara el uzatmasıyla geldi, çattı.  
Okula giden üç çocuğuyla hem geçim hem hayatta kalma mücadelesi veren Ahmet Kileli'nin yardımına koşan hayırseverlere Çilimli Kaymakamlığı da destek verince sıcak bir yuvaya kavuşma hayali gerçeğe dönüşüyor.

Evin annesi bir an evvel yeni yapılan evlerine kavuşabilmenin heyecanını yaşarken yardım elini uzatan hayırseverlere de teşekkür etti.

En küçüklerinin ismi Recep Tayyip Erdoğan olan 3 kardeş hem zor şartlarla hem soğukla mücadele ederek eğitimlerini devam ettirirken “Artık başmızı sokacağımız bir evimiz olacak. Derslerimizi daha rahat yapabileceğiz” diyerek yaşadıklarını mutluluğu ifade etti.

Öte yandan evin inşaatı için çalışmalar devam ederken aileye biraz daha yardım yapıldığı takdirde kısa sürede çadırdan kurtulabilecekleri ifade edildi. Kileli ailesi şimdi çadırdan kurtularak yeni yılda yeni evlerine kavuşmayı heyecanla bekliyor.

Haber; E. TAYHAN