Yaz ayları gelirken yollar da asfaltlanmayı bekliyor. Havaların düzelmesiyle birlikte Kaynaşlı'da da asfaltlama çalışmaları başladı. Bugüne kadar yapılan 160 kilometrelik asfaltlama çalışmaları ile birlikte, köy yollarının yüzde 80 lik bir kısım asfalt yapıldı.

Geçen yılın programına alınan asfaltlama çalışmaları kapsamında, Köy Hizmetleri araçları ile karayollarından malzeme sağlanarak çalışmalar yapıldı. Bölgedeki 20 köyde ana yollar hariç mahalle içlerine kadar girilerek, asfaltlanmamış yol bırakılmaması planlanıyor. Kaynaşlı'da bu yıl içinde asfaltlanmamış köy yolu kalmayacağı bildirilirken, çalışmaların devam edileceği vurgulandı.

Karayolları Genel Müdürlüğü ile daha önce yapılan görüşmeler ile gündeme getirilen, Kaynaşlı-Abant gişeleri arasında bulunan 23 kilometrelik bölümün asfaltlama çalışmaları ise önümüzdeki günlerde başlayacak.

AK Parti Kaynaşlı İlçe Başkanı Birol Şahin, Milletvekilleri ile birlikte Karayolları Genel Müdürlüğü ile yaptığı görüşmelerde, D-100 Karayolu üzeri, Kaynaşlı- Abant Gişeleri arasında 23 kilometrelik bölümün asfalt yenileme çalışmaları için girişimlerde bulunduklarını, önümüzdeki günlerde çalışmaların başlayacağını bildirdi. Şahin, bu bölümün asfalt yapılmasının bölgede bulunan esnafa da büyük getirisi olacağını ifade etti.