Mayıs ayında Düzce'de düzenlenen Düzce Bisiklet Festivali'nin ardından Hendek ve Sakarya Bisiklet takımları hafta sonunu Düzce'de geçirmek için pazar günü saat 11:00'de bisikletlerine binerek Düzce'ye doğru yola koyuldu. Öğlen yemeği saatinde toplam 40 kişilik bir grup halinde Düzce'ye gelen bisikletseverleri Düzce Bisiklet Derneği Başkanı Nizamettin Ulaş ağırladı ve misafirlere mangal ikramı yapıldı. 40 kişilik grubun içinde, mayıs ayında gerçekleşen Düzce Bisiklet Festivali'ne katılanların olduğu da öğrenildi. Hendek Bisiklet Takımı adına konuşan Kerim Bey, her pazar günü bu gibi etkinlikler yaptıklarını ve bu pazar da Düzce Bisiklet Derneği Başkanı Nizamettin Ulaş ve Sezgin Öztürk'ün daveti üzerine Düzce'ye geldiklerini söyledi ve " Düzce'ye her fırsatta geliyoruz. Fakat bu yöreye ilk kez gelmiş bulunuyoruz. Her bir buluşmamızda gruba yeni arkadaşlar dahil oluyor. Aramıza yeni katılanları da sporcu yapıp ileride yarışlara katılmalarını sağlamayı hedefliyoruz. Aramızda da bisiklet yarışlarına katılan yarışmacılar var" dedi.

 



Sakarya Bisiklet Takımı adına konuşan, Sakarya Bisiklet ve Doğa Sporları Derneği Başkanı Şefik Akay ise bu derneği bir yıl önce kurduklarını ve Düzce Bisiklet Derneği ile kardeş dernekler olduklarını ifade ederek "Bizlerde bisikleti,doğayı ve sporu sevdiğimiz için ortak tutkumuz bisiklet ve spor olduğu bilincini taşımaktayız. Bizler hafta içleri Sakarya içinde turlar düzenliyoruz, hafta sonları ise uzak turlar düzenliyoruz. Her hafta farklı yerleri geziyoruz. Bu haftayı da buraya ayırdık. Sağ olsunlar Nizamettin Ulaş Bey ve Sezgin Bisiklet'in sahibi Sezgin Öztürk kardeşimizin davetini kırmayarak bu pazar günü burada toplandık. Onlar bize geliyorlar biz buraya geliyoruz" dedi.

 



Hem kaynaşmak hem de bisikleti insanlara sevdirmek amaçlı yapılan etkinlik hoş sohbetlerle son buldu. Son bulan etkinliğin ardından gruplar bisikletlerine binip şehirlerine döndüler.

 

Haber;E.Tınaz