Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından, Düzce’de bulunan bir restoranda düzenlenen etkinlikte sığınmacı olarak ülkemizde bulunan çocuklar ve anneleri, Türk çocukları bir araya geldi.



Türkiye’de eğitim gören yabancı uyruklu çocukların, ülkemize uyum sağlamaları ve diğer çocuklar ile kaynaşmalarının amaçlandığı etkinliğe, Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı’nın eşi Nurgül Dağlı, Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay’ın eşi Nursel Ay, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Zeki Yıldırım, okullardan temsilciler ve 20 çocuktan oluşan çocuk hakları komitesi katıldı.

Etkinliğin açılışında konuşan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Zeki Yıldırım, programın amacı ve önemi hakkında açıklamalar yaparken, etkinliğe katılan bir çocuk ise kürsüye çıkarak hazırladığı konuşmayı yaptı.



“Fevkalade uyum içinde olduklarını gördüm”

Sığınmacı çocukların gösterdiği uyuma dikkat çeken Yıldırım, yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi:
“Aramızda, ülkemizde misafir olarak bulunan çocuklarımız ve onların kıymetli anneleri var. Okullarımızdan temsilcilerimiz ve 20 çocuktan oluşan çocuk hakları komitemiz var. Bu farklı profildeki çocukları kaynaştırmak ve bir araya getirmek amacıyla bu programı düzenledik. Buraya girdiğimiz andan itibaren, bereketli topraklarda misafir ettiğimiz çocuklarla Türkçe konuşmak beni oldukça memnun etti. Bana Türkçe cevap vermeleri, hoş geldin demeleri ile bizler ve okullarımızdaki çocuklarımızla fevkalade uyum içinde olduklarını gördüm.”



“Böyle bir toplantının içinde bulunmaktan dolayı çok mutluyum”

Toplantıya katılan çocuklardan Tuğçe Özel, hazırladığı konuşmada şunları kaydetti:
“Böyle bir toplantının içinde bulunmaktan dolayı çok mutluyum. Bize böyle bir vatan bırakan şehit ve gazilerimizi, rahmet ve şükranla anıyorum. Bana ve benim gibi tüm kardeşlerime sahip çıkan Türkiye Cumhuriyeti’nin bir ferdi olarak, sosyal bir hukuk devleti olarak, devlet-millet kaynaşmasında emeği geçen, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bütün devlet adamlarımız ve siz büyüklerimize çok çok teşekkür ederim. Bizlere evlat sevgisiyle kucak açtığınız için minnettarım.”



Açıklamaların ardından etkinlik, müzik dinletisi ve ikramlarla devam etti.

Haber: Ö. YILMAZ


Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için TIKLAYINIZ 

Android için TIKLAYINIZ 

İOS için TIKLAYINIZ