Düzce Meteoroloji Müdürlüğü sorumluluğunda yürütülen ve Doğu Marmara Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen "Fikirden İşletmeye Fotovoltaik Elektriği" konulu eğitim programının son ermesi dolayısıyla sertifika töreni düzenlendi. 



Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan tören, Meteoroji Genel Müdürlüğü kısa tanıtım filmi ile devam etti. Programa Vali Yardımcısı Erdoğan Ülker, Meteoroloji Müdürü Şükrü Alıcıoğlu, Jandarma Yarbay Ersan Çetin, İşkur İl Müdürü Celal Kuru ve Gençlik Spor Şube Müdürü Cahit Demir katıldı.

 

 



Salonun boşluğuna atıfta bulundu

Tanıtım filminin ardından kürsüye çıkan Vali Yardımcısı Erdoğan Ülker'in salondaki katılımcı sayısının az olması gözünden kaçmadı.



Ülker, "MARKA'nın destekleriyle Metoroloji Müdürlüğü'nün düzenlediği programın 4. ve son gününe gelmiş bulunuyoruz. 4 gün boyunca hocalarımız bilgiler verdi. Tabii gönlüm bu salonun dolu olmasını arzu ediyordum. 22 kişi değil, 150 – 200 kişinin burada bu programı izleyip, dinleyip bilgilenmesi daha iyi olacaktı. Ben başlangıç için katılan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum." dedi.

 

 


Enerji kaynakları sürekli azalıyor



Enerjinin son derece önemli bir konu olduğunu vurgulayarak devam eden Ülker, "Günlük ihtiyaçlarımız bakımından önemli bir yeri var. Enerji kaynakları sürekli azalmakta azalmasına paralel olarak da maliyetler artmakta ama güneş enerjisi bitmek tükenmek bilmeyen bir enerji... Biz bundan şimdiye kadar tam istifade edememiştik ama şimdiden sonra istifade etmek durumundayız." dedi.

 



Projenin hedeflerini anlattı



Meteoroloji Müdürü Şükrü Alıcıoğlu ise hazırlamış oldukları bu proje ile Düzce ili genelinde kamuoyunun taleplerinin karşılamak ve sürdürülebilir bir yaşam için yenilenebilir eneji kaynaklarının öneminin anlatılmasını ve kullanıımının teşvik edilmesini hedeflediklerini belirtti.


Alıcıoğlu, "Bu hedefe yönelik uygulana eğitim programında isa Fotovoltaik Güneş Elektriği üretim fikrinin oluşmasından, işletmemnin çalışır hale getirilmesine kadar olan bütün süreçteki aşamalar anlatılmıştır. Yararlanıcılara uygulamalı ve görsel olarak Fotovoltaik Güneş Elektriği tekniği, mevzuatı ve uyğulaması anlatılmış ve katılımcıların ayrıntılı bir şekilde bilgilendirilmesi sağlanmıştır." şeklinde konuştu.

 


Dışa bağımlılığın azaltılması amaçlanıyor



Alıcıoğlu ayrıca enerji ihtiyacının karşılanmasındaki dışa bağımlılığın azaltılmasının amaçlandığına işaret etti.



Alıcıoğlu, "Gelecek nesillerimize temiz ve yaşanılır bir çevre bırkmak adına, Düzce ilinde yeni iş ve istihdam alanları oluşturulması adına, ülkemizin enerji ihtiyacının karşılanmasındaki dışa bağımlılığın bir nebze olsun azaltılabilmesi adına çok küçük de olsa bir katkı sağlayabilirsek projemiz amacına ulaşımış olacaktır." dedi.



Konuşmaların ardından Vali Yardımcısı Erdoğan Ülker, Meteoroloji Müdürü Şükrü Alıcıoğlu ve Eğitimci Dr. Levent Yalçın tarafından katılımcılara sertifikları verildi.


Program günün anısına toplu resim çekimi ile son buldu.

 

 

 

Haber: A. Aktürk