Türkiye’de, yılda ortalama 10 bin kişinin ölümüne, binlerce kişinin yaralanmasına yol açan trafik kazaları, bayramlarda diğer günlere oranla daha da artarak, bayramı acıya dönüştürebiliyor.Emniyet Genel Müdürlüğü verilerine göre, geçen yıl Ramazan Bayramı tatilinde meydana gelen 46 ölümlü trafik kazasında, 64 kişi yaşamını yitirdi, 102 kişi de yaralandı. Son 10 yılda Ramazan Bayramı’nda 1180, Kurban Bayramı’nda ise 2130 kişi trafik kazası sonucu hayatını kaybetti.

Bu yıl 9 günlük Ramazan Bayramı’nda özellikle uzak mesafelere gidecek sürücülere dikkatli olmaları konusunda uyarılarda bulunan uzmanlar, vatandaşlardan mecbur kalmadıkça kendi araçlarıyla yola çıkmamalarını, toplu taşıma araçlarını tercih etmelerini istediyseler de bir çok kişi bu uyarıları dikkate almayarak kendi araçlarıyla yollara koyuldular. Bayramın ilk günü olmasına karşın 9 günlük tatilin başlamasıyla birlikte Bölgemizde meydana gelen kazalarda bugüne kadar 4 kişi hayatını kaybederken onlarca kişi de yaralandı. Uzmanlar kazaların artması nedeniyle kazaların en çok yaşandığı bölgeleri tekrar açıkladılar ve sürücülerin dikkatli olmalarını istediler.

Trafik Güvenliği Vakfı yetkilileri Türkiye’deki yaklaşık 65 bin kilometrelik karayolunun yüzde 40’ının güvenli olmadığını savunurken kara noktalara da dikkat çektiler. Belirlenen kara noktalar arasında Düzce-Akçakoca yolunun 16 ve 20. kilometreleriile kazaların sıkça yaşandığı -TEM Otoyolu Bolu dağı tüneli giriş ve çıkışı ile tünel viyadüğü de yer aldı. Uzmanlar özellikle bayram tatili için yollara düşen tatilcileri uyararak kara noktaların olduğu bölgelerde yaşanan kaza oranlarına dikkat çektiler ve sürücülerin tatilinin acıya dönüşmemesi için bu bayram daha dikkatli araç kullanmaları için uyarılarda bulundular.