Başbakanlık tarafından 2008 yılında başlatılan ve Türkiye'nin en kapsamlı okuma-yazma kampanyası olan "Ana-Kız Okuldayız okuma-yazma kampanyası" kapsamında, merkeze bağlı Otluoğlu köyünde açılan okuma-yazma kursunu başarıyla bitiren kursiyerler için sertifika dağıtım töreni düzenlendi.
Milli Eğitim Müdürü Murat Yazıcı ve İl Müftüsü Selami Emen’in katıldığı sertifika töreni ile 15 kursiyere “Okur-Yazarlık Belgesi” verildi.

Mili eğitim müdürü Murat Yazıcı, okuma yazma öğrenen kursiyerlerin hayatlarındaki değişimi kendilerinin de fark edeceğini söyleyerek, kursiyerlerden çevrelerinde okuma yazma bilmeyenleri öğrenmeleri için teşvik etmelerini istedi.

Sizler bizim elçilerimizsiniz

Yazıcı, Okuma yazma öğrenmek ihtiyacınıza bağlı. Bundan sonra Dünyanızın nasıl değiştiğini siz de göreceksiniz. Sizler bizim elçilerimizsiniz. Çevrenizde mutlaka okuma yazma bilmeyen vardır. Bunları ikna edelim. Teşvik edin. Zor bir şey olmadığını anlatın.”dedi.

Hedef 3 bin kişi

2008 TÜİK verilerine göre Düzce’de 18 bin 971 kişinin okuma yazma bilmediğine dikkat çeken Halk Eğitim Merkezi Müdürü Erol Korkmaz ise, kampanya kapsamında Düzce merkezde 9 bin 27 kişiden 2 bin 225 kişiye kurs açıldığını söyleyerek hedeflerinin 3 bin kişiye ulaşmak olduğunu söyledi.

Okuma yazma öğrenen kursiyerler protokol üyelerine çiçek takdim ederek şiir okudular. Milli Eğitim Müdürü Murat Yazıcı ve İl Müftüsü Selami Emen kursu başarıyla tamamlayan kursiyerlerine okuma yazma belgelerini verdi.Sertifika Töreni Karadeniz Halk Oyunları Ekibinin gösterisi ile son buldu.