Çilimli'de zihinsel engelli bir genç kız evinde yangın çıkarınca araya İtfaiye ekiplerinden önce kızın annesi girdi. Annesi alevlere aldırış etmeden kızını kurtarmaya çalıştı. Anne-kızın vücudunda derin yanıklar oluştu. Yangın ise itfaiyenin değil ailenin müdahalesiyle söndürüldü.

Çilimli'ye bağlı Esenli köyünde Cevdet Bilir'e ait tek katlı evde öğle saatlerinde çıkan yangında 2 kişi ağır yaralandı. 17 yaşındaki zihinsel engelli Zeynep Bilir'in yangının çıkmasına neden olduğu öğrenilirken yangını fark eden anne 40 yaşındaki Hatice Bilir, kızını kurtarmak için alevlere aldırış etmeden yangının başladığı odaya girdi ve kızını kurtardı. Ancak anne-kız yangın sonucu ağır yaralandı. Olay yerine gelen 112 Acil Servis ekipleri yaralılara olay yerinde ilk müdahaleyi yaptıktan sonra yaralıları tedavileri yapılmak üzere Düzce Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne kaldırdı. Anne-kız yapılan ilk müdahalenin ardından Kartal Devlet Hastanesi'ne sevkedildi. Zeynep Bilir'in el, ayak ve yüzünde, Anne Hatice Bilir ise sadece yüzünde derin yanıklar oluştuğu öğrenildi. Yangın soncunda tek katlı evin bir odası kullanılamaz hale geldi.

Zihinsel engelli Zeynep Bilir'in kibritle oynarken yangını çıkarttığı iddia edilirken yangının ailenin çabalarıyla söndürüldüğü bildirildi