Düzce Belediye Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından geleneksel hale getirilen ve bu yıl 4.'sü düzenlenen Düzce Otları Tyche Bereket Festivali bugün tüm coşkusuyla Anıtpark Meydanı’nda festival havasında başladı. 2-3 Mayıs’ta Düzce Üniversitesi’nde düzenlenen çalıştay ve sergilerle başlayan festival Anıtpark etkinlikleri bugünden başlamak üzere 5 ve 6 Mayıs tarihlerine kadar sürecek.



Çeşitli yörelere ait ürünlerin kurulduğu stantların açılışına Düzce Valisi Zülkif Dağlı’nın eşi Nurgül Dağlı, Düzce Vali Yardımcısı Hasan Ruhi Yaylacı, Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay ile eşi Nursel Ay ve vatandaşlar katıldı.



Protokol üyeleri stantları tek tek gezerek yetkililerden bilgi aldı.

“Bu festivaller birlik, beraberlik ve kardeşliği de artırıyor”
Bu yıl 4.’sü düzenlenen festivale ilişkin değerlendirmede bulunan Düzce Vali Yardımcısı Hasan Ruhi Yaylacı şöyle konuştu:
“Biz bu festival ile hem Düzce’deki halkın kendi el emeklerini görmüş oluyoruz hem de Düzce’ye mahsus otların tanıtımı yapılmış oluyor. Tabi Düzce’de bir araya gelmek vatandaşla birlikte olmak hepimizin başlıca dileği. Stantlara baktığınızda el emeklerinin de getirildiğini doğal sunulduğunu görüyoruz. Bu festivaller bir araya getirerek birlik, beraberlik ve kardeşliği de artırıyor.”



“5 gün devam etsin diye düşünüyorum”

Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay şunları kaydetti:

“Düzce’mizin ot festivalinin bu yıl 4.’sünü yapıyoruz. Düzce Belediyesi olarak biz bu iş çalışarak hep birlikte birleştik burada bütün yörelerimiz ve ilçelerimiz stantlarını kurdular. Ot ağırlıklı olmak kaydıyla herkes kendi yöresinin değerlerini burada sergiliyor. Tüm Düzcelileri buraya davet ediyoruz. Yarın da festivalimiz devam edecek. 3 gün diye tertip edilmiş bir organizasyon ama 5 gün devam etsin diye düşünüyorum.”



“Bu emeğin ve yüreğin festivali”
Düzce Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Ulviye Dikmen ise şöyle konuştu:

“Düzce otları Tyche Bereket Festivali’nin bu yıl 4.’sünü düzenliyoruz. Gördüğünüz gibi bir hayli görkemli başladı. Bu emeğin ve yüreğin festivali. Kadın ve erkek arkadaşlarımızın emeğine, yüreğine sağlık. Düzce’ye bereket getirsin diyorum. Burada 217 başvuru var, 90 tane standımız var. 41 de ahşap standımız var. 200’e yakın stant kuruldu. Çok çeşitli otlarımız ve otlarla yapılmış yemeklerimiz var. Herkese çok teşekkür ediyorum.”



Düzce Doğa Okulları da öğrenciler ve öğretmenler tarafından yapılan ürünleri sergilemek üzere bir stant açtı. Düzce Doğa Okulları’nın yeşil ile doğallığı birleştirdiği standı göz doldurdu.  







Haber: Ö.YILMAZ