Düzce Belediyesi ve Düzce Üniversitesi’nin ortaklaşa düzenlediği Bahar ve Gençlik Şenliği’nin finali, Anıtpark’ta düzenlenen folkör gösterileri ile başladı. Şenliği izleyen belediye Başkanı Mehmet Keleş’in oldukça neşeli olduğu dikkatlerden kaçmadı.

 

Düzce Belediyesi’nin yeniçeri giysileri içindeki bandosu ile İstanbul caddesi’nde bir yürüyüş ile başlayan şenlik için daha akşamın erken saatleri olmasına rağmen yüzlerce vatandaş Anıtpark’a akın etti. Anitpark’ta belediye bandosunun üyeleri birbirinden farklı rengarenk giysileri ile ilginç görüntüler oluşturdu.

 

Bulgaristan’dan konuk olarak gelen folklor ekibinin ardından sahne alan Düzce Meslek Yüksekokulu roman oyunları ekibi akşam olduğu gibi yine farklı mizansenleri ile izleyicilerin büyük ilgisini çekti.

 

 

Şenliğin ilk gösterilerinden biri de Gürcistan Halk Dansları topluluğu’nun sergilediği folklör gösterisi oldu. Küçük folklörcüler birbirinden zor figürleri büyük bir ustalıkla Düzcelilerin beğenisine sundular.

 

Akşamın ilerleyen saatlerinde Türkiye çapında ünlü sanatçılar olan Gece Yolcuları, Oğuz Yılmaz sahne alacak. Şenliğin kapanışını ise türk sanat ve fantezi müziklerinin ünlü ismi, nostalji kraliçesi olarak bilinen Muazzez Ersoy’un şarkıları yapacak.