81 ilde her ilin Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü bünyesindeki Gençlik Merkezi tarafından gerçekleşen halk müziği ses yarışması Düzce'de de "Düzce Yıldızını Arıyor" adıyla gerçekleşti. Yarışmada 15 solo 1 de grup olmak üzere 16 parça seslendirildi.



Düzce Gençlik Merkezi konferans salonunda gerçekleşen yarışmanın jüriliğini, Düzce Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Feyzullah Dereci dahil olmak üzere 6 kişi yaptı. Sahneye çıkış sıralaması kura çekimine göre yapılan yarışmada, 14 ve 29 yaş arası sesine güvenen genç yarışmacılar performans sergiledi.



Yarışmanın açılışı Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile yapıldı, ardından Düzce Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Feyzullah Dereci sahneye çıkarak yarışmanın süreciyle ilgili bilgiler verdi.



Dereci, "4 gün içerisinde hazırlanıldı. Bu 4 gün içerisinde özveriyle çalışan üstatlarımıza (orkestra) da teşekkürlerimizi sunuyorum. Yarışmaya katılım çok fazlaydı fakat Soma Faciası nedeniyle yarışma ertelendi ve üniversite öğrencileri memleketlerine gitmek zorunda kaldılar. Umarım iyi bir yarışma olur " şeklinde konuştu.


Dereci'nin konuşmasının ardından yarışmacılar kura çekiminden çıkan sıraya göre sahne aldılar. Bütün yarışmacılar sahne aldıktan sonra birinci olan yarışmacılar açıklandı. Ardından yarışmaya katılanlara plaket ve kupa takdim edildi. Yarışmadan 14-21 yaş arası solo kızlarda Melike Tüysüz, erkelerde Cihat Toprak, 22-29 yaş arası kızlarda çiğdem genç, erkelerde Gökhan Keman birinci oldu.


Yarışmanın birincileri Ankara‘da Düzce’yi temsil edecek.

 

Haber;E.Tınaz