Sakarya'da terörle mücadelede ortak hareket edilmesi için çalışma başlatan Türkiye Sakatlar Derneği Adapazarı Şubesi üyeleri, akülü araçlarıyla Ankara'ya giderek 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda siyasi partiler ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileriyle görüşecek.
 
Türkiye Sakatlar Derneği Adapazarı Şubesi üyeleri, Sakarya’dan  başlatıp Ankara’da son bulacak olan yolculukları kapsamında Düzce’ye de uğradılar. ,
 
Anıt Park meydanında  Dernek Üyeleri adına bir basın açıklaması yapan Başkan Sadettin Yılmaz, yürüyüşlerinin amacının şöyle ifade etti.
 
”Son günlerde artan terör olaylarına karşı toplumsal birlikteliğimizi birliğimizi bütünlüğümüzü bozmak isteyen binlerce insanımızın hayatını kaybetmesine sebep olan milletimize büyük acılar yaşatan, terör ve silahlı çatışmaların hayatımıza egemen olmaması için, sadece bu ülkeyi yönetenler değil, halkımızın her ferdinin sorumluluğundadır. Barış içinde, kardeşçe yaşama umudumuz, akan kanlar verilen canlar üzerinde siyaset yapılmasını reddediyor; yapılanları şiddetle kınıyor mevcut filli duruma kahramanlık türküler ve hamisi nutuklar atarak yaklaşımda bulananları gerçek çözüm arayışından uzak ve gayri samimi buluyoruz”
 
Bu açıklamanın ardından 6 kişiden oluşan Türkiye Sakatlar Derneği Adapazarı Şubesi üyeleri Bolu’ya hareket ettiler. Dernek yöneticilerinin bu akşam Bolu’da kalacakları ve Pazar Günü Ankara’ya doğru yola çıkacakları bildirildi.