Düzce Belediyesi , Grevana valiliği,Katanya Üniversitesi ve Selanik Üniversiteleri arasında yürütülen ve depremden sonra geliştirilen deprem riskinin azaltılmasını amaçlayan Archimet projesini tamamladı. 18 aydır sürdürülen projenin iki gün süreli final seminerine Yunanistan ve İtalya'dan uzman heyetler katılacak.

Belediyeden yapılan açıklamada, 2007 Ocağında başlayan,Avrupa Bölgesel Kalkınma Fonu Tarafından desteklenen ve toplam bütçesi 878,240 Euro olan Archimet projesine, Türkiye'den DÜZCE, Yunanistan'dan Grevana ve İtalya'dan Katanya şehirlerinin deprem riskinin azaltılması ve yönetimi için yerel enstrümanlar ve etkin bir yönetimin geliştirilmesini amaçlayan ve Düzce Belediyesi ile Selanik Üniversitesi, Grevana valiliği ile Katanya üniversitesi işbirliğinde yürütülen bir proje olduğu belirtildi.

Ayrıca bu proje kapsamında 27- 28 Haziran 2008 tarihlerinde Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda Final semineri düzenleneceği belirtilirken, aynı zamanda proje kapsamında gerçekleştirilen çalışmaların da bu seminerde sunulacağı kaydedildi.