Düzce Belediyesi’nin mücavir alan içerisinde yer alan ev ve kurum artezyenlerine saat takılma zorunluluğu getirmesinin ardından artezyenler için ilan dağıtarak abonelik açtırılmasını talep etmesi vatandaşları çileden çıkardı.

‘Su Tarifeleri ile Abone Hizmetleri Yönetmeliği’ gereği, vatandaşların su kullanımı yaptığı artezyenleri tespit eden belediye, ilanla yaptığı bildirimle abonelik açtırmayanlar için yasal ve cezai işlem uygulayacağı uyarısı yaptı.

Tebliğ tarihinden itibaren 15 gün süre tanınırken, haber merkezimize ulaşarak tepkilerini aktaran vatandaşlar, Düzce’de artezyen kullanımının yaygın olduğunu anımsatarak, belediyeyi sinekten yağ çıkarmakla suçladı.

Düzce’de çoğu ev ve işyerinin önünde bulunan artezyenlere yönelik belediyenin abonelik açtırma adımını “Kapı kapı artezyen mi arayacaklar?” diyerek eleştiren vatandaşlar, ayrıca “En az maliyetle su hizmeti sağlayan bir belediye olarak Türkiye’nin en pahalı suyunu satıyor.” ifadesiyle de su ücretlerinin pahalılığına atıfta bulundu.