Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 2018'de ödenecek kentsel dönüşüm kira yardımlarının, Tüketici Fiyatları Endeksi (TÜFE)'ndeki artışa göre güncellendiğini duyurdu.

1999 yılında 3 ay gibi kısa bir zaman aralığında iki büyük depremle yerle bir olan Düzce için 31 Aralık 2012 tarihinde çıkarılan "Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun" büyük bir fırsat olarak görüldü. Yeniden yapılanma sürecine giren şehrin hasarlı binalardan kurtulması noktasında hak sahiplerine önemli imkanlar tanıyan kanundan yeterince faydalanamadığı bugün deprem anıtı gibi yıkılmayı bekleyen riskli binalarla ortaya çıkan Düzce'de artık hukuki süreç nedeniyle uzayıp giden bekleyişlerin son bulması beklenirken, kentsel dönüşüme yönelik devletten teşvik edici adımlar gelmeye devam ediyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı internet sitesinden yaptığı açıklamada, Kentsel Dönüşüm Kanunu çerçevesinde riskli yapı olarak belirlenen binalardaki hak sahiplerine yapılacak kira yardımlarının TÜFE doğrultusunda arttırıldığını bildirdi.

81 ili kapsayan güncelleme doğrultusunda kira yardımları en düşük 595 lira, en yüksek ise 960 lira olarak belirlendi. Buna göre, kentsel dönüşüm kira bedeli Düzce'de 675 lira oldu. Kiracılara bir kereye mahsus bin 350 lira, sınırlı ayni hak sahibine ise 3 bin 375 lira ödenecek.

Haber: C. ÜSTÜNER