Akçakoca'da şiddetli yağışlar sonrası yaşanan kesintiler üzerine bir açıklama yapan Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, gerekçe olarak su kaynaklarındaki bulanıklığı gösterdi ve gösterdikleri sabırdan dolayı halka teşekkür etti. Ayrıca ilçedeki en büyük yatırımlardan biri olarak gösterilen içme suyu arıtma tesisi için “Önümüzdeki hafta temelini atıyoruz.” dedi.


Düzce'nin gözde turizm adresi Akçakoca'da yıllardır süregelen ve özellikle yaz aylarında daha çok hissedilen su sıkıntısı, Sarıyayla Barajı ve yeni arıtma tesisi projesi ile çözülmeye çalışılıyor. Geride kalan haftasonu etkili olan kuvvetli yağışlar sonrası baş gösteren kesintiler, Başkan Cüneyt Yemenici'yi açıklama yapmaya itti.


SARIYAYLA BARAJI SU TUTMAYA BAŞLADI

Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, Sarıyayla Barajı'nın su tuttuğunu belirterek, yeni arıtma tesisinin yapımına başlanacağını belirtti. Sarıyayla Barajı hakkında bilgi veren Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, "2 aya yakındır 20 metre olan en alt su alma haznemizi ancak doldurabilmişken iki günlük şiddetli yağış neticesinde yaklaşık 20 metre yükselerek en üst su alma haznemize 10 metre mesafe kalmıştır.” dedi.


“ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA TEMELİNİ ATIYORUZ”

Kuvvetli yağış neticesinde su kaynaklarında şiddetli bulanıklık meydana gelmesi nedeniyle kısmi su kesintisi yapmak zorunda kaldıklarını belirten Başkan Yemenici, “Önümüzdeki hafta şehrimiz için en önemli ve en büyük yatırımlardan biri olan içme suyu arıtma tesisimizin temelini atıyoruz. 2017’nin sonunda konvansiyonel arıtma tesisimizi bitirip devreye aldıktan sonra bu tarz tüm sıkıntıları bertaraf etmiş olacağız. Vatandaşlarımızın göstermiş olduğu sabırdan dolayı kendilerine teşekkür ediyorum." diye ifade etti.

Öte yandan Başkan Yemenici, sabırdan dolayı teşekkür etse de kesintilerden bıkan bir çok vatandaşın artık beklemekten bıktığı ve acil çözüm istediği yapılan yorum ve eleştirilerle gözler önüne seriliyor.