Düzce Belediyesi 2008 yılı çalışmalarına hızlı başladı ve pek çok mahallede aynı anda devam eden çalışmalar kapsamında, yolları bozuk olan bölgeleri sıcak asfalta kavuşturdu. Ancak, asfaltın yapıldığı bölgelerin bazılarında vatandaşların, yolların yenilenmesi nedeniyle duydukları sevinç uzun sürmedi. Çünkü Asfalt Ekiplerinin yaptığı asfalt, çalışmalarda koordinasyon eksikliği nedeniyle kısa zamanda altyapı ekipleri tarafından kazılmaya başlandı.

Düzce Şehir Mezarlığı önündeki yol da bu çalışma kapsamında eksik de olsa beton asfalt yapılmıştı. Aradan yaklaşık bir ay geçtikten sonra kanalizasyon çalışmaları nedeniyle yine belediye ekipleri tarafından kazılan yolun bir bölümü, eski halini aratır bir görüntüye dönüştü.

Karacahacımusa'da TOKİ konutlarının yapıldığı bölgede ise asfalt sevinci bir gün sürdü. Geçtiğimiz Cuma günü tamamlanan Beton asfalt çalışmasının yapıldığı yere, Cumartesi günü gelen fen işleri ekipleri, kendi çalışmalarını yapabilmek için iki yerden asfaltı kazdılar. Böylece, yeni asfalt kullanılmaya başlamasının bir gün ardından koordinasyon eksikliği nedeniyle ilk hasarını almış oldu.

Bölgede yaşayan ve durum karşısında şaşkınlığa düşen vatandaşlar, asfaltın bir gün fark ile kazılmasının trajikomik yönüne işaret ederken, altyapı kazısının birkaç gün önce yapılmasının veya asfaltın altyapı çalışmasının tamamlanmasını bekleyip bekleyemeyeceğini sordular. Vatandaşlar, koordineli bir çalışma sonucunda böyle durumların yaşanmayacağını belirtirken, harcanan emek ve paraya acıdıklarını da sözlerine eklediler.