Akçakoca Beyören Köyü Geleneksek Karakucak güreşleri Kurban Bayramının 3. Günü (17 Ekim Perşembe) Beyören güreş meydanında yapılacak. 8 kategoride yapılacak güreşlerde her kategoride dereceye girenler ödüllendirilecek. Güreş Ağası Mehmet Çalı, 17 Ekim Perşembe günü yapılacak güreşlerle ilgili bilgi verdi.
Çalı,“Geleneksel Karakucak güreşlerimiz bu yıl yine 8 kategoride yapılacaktır. Her kategorinin ilk üç derecesine maddi manevi ödüller verilecek. Bu yıl ayrıca her kategorinin birincisine altın verilecek” dedi.
Amaçlarının Ata sporu olan güreşin sevdirilmesi ve yaşatılması olduğuna dikkat çeken Mehmet Çalı, hem güreş sporunun yaşatılması ve hem de doğup büyüdüğümüz Beyören köyümüzün tanıtılması için çalışıyoruz. Bize destek veren herkese teşekkür ediyor, güreşseverleri bayramın 3. Günü köyümüze bekliyoruz” dedi. Çalı, güreşlerin Kurban Bayramının 3. Günü saat 12:30’da başlayacağını sözlerine ekledi.
Eski Güreş Ağası İlhan Ünal ise herkesi güreşlere davet etti.
Ünal, “Uzak yakın bölgemizin güreşçilerinin en küçüğünden en büyüğüne kadar açık olan geleneksel karakucak güreşlerimiz bu yıl yine 8 kategoride yapılacaktır. Bu yıl ayrıca her kategori birincisine altın verilecek. Bunu ben ve meraklı arkadaşlarımız sağlayacak” dedi.

Haber: S. KAŞKIR