Düzceli vatandaşlar hemen her gün sorunlar silsilesi ile boğuşurken bu kez sesini duyurmak isteyen adres, Düzce Merkez’e bağlı Koçyazı Mahallesi 2238.Sokakta oturan site sakinleri oldu.

İstinat duvarı çökmek üzere
Mahallede oturan site sakinleri geçtiğimiz aylarda başlatılan ancak çok yakın olması nedeniyle istinat duvarının çökmesiyle sonuçlanabilecek inşaat temeli yüzünden zor günler yaşıyor. İnşaatın temelinin siteye çok yakın mesafede atılmasının ardından korku dolu günlerin baş gösterdiği sitede herhangi bir güvenlik önleminin alınmamasından yakınan site sakinleri sorunlarına çözüm bulunmasını istiyor.

Çocuklar tehlikede
Site duvarının çökmesiyle karşı karşıya olan ve özellikle çocuklarının güvenliği için endişe eden site sakinleri başta BİMER olmak üzere pek çok yere şikayetlerini iletmesinin ardından dertlerine derman bulamayınca çareyi Öncü Haber Whatsapp İhbar Hattı’na ulaşmakta buldu.

Çözüm arıyorlar!
Başlayan inşaatın siteye çok yakın mesafede olması, temelin içinin suyla dolu olması ve herhangi bir güvenlik önleminin alınmamasından yakınan site sakinlerinden bir temsilcinin 03.09.2017 tarihinde BİMER’e yazdığı şikayette, “Düzce Merkeze bağlı Metek mahallesi Ada no:1136 parsel 5 bölümünde bulunan inşaatın temel kazısı yapılmış olup, sitemizin sıfır noktasına kadar yanaşılmıştır. Bunun sonucunda site ve çevre duvarının çökmesi söz konusudur. Düzce Belediyesi Beyaz Masa’ya bildirdiğimiz halde hiçbir önlem alınmamakta ısrar edilmektedir.  Yapı denetimin görevini yapmıyor, inşaat çevre güvenlik çitleri yokve çocuklarımız içinde ayrı risk taşımaktadır.” ifadelerine yer verildi.

Öte yandan Koçyazı Mahallesi 2238.Sokakta bulunan sitede oturan sakinler yetkililere seslenerek sorunlarına çözüm arıyor.

Haber: Ö. YILMAZ