Gölyaka’da yaban hayatının korunması ve sürdürülebilirliğinin sağlanması amacıyla Gölyaka Orman İşletme Müdürlüğü'ne bağlı İşletme Şeflikleri Toplu Koruma ekiplerince avcılara yönelik denetimler aralıksız sürdürülüyor. 


Av günlerine uyulmalı

Ekolojik dengenin korunması amacıyla yapılan denetimler kapsamında kaçak ve yasadışı avlanmalara karşı kontrollerin sürdürdüğünü belirten Gölyaka Orman İşletme Müdürü Mevlüt Arslan, avcıların avlanma limitleri, günleri ve kurallarına uymaları gerektiğini belirtti. Kurallara uymayan, Avlanma İzin Belgesi ve vizesi olmaksızın avlanan avcıların idari para cezası ile tazminat ödemek durumunda kaldıklarını vurgulayan Arslan, "Avcılarımızın cezalı duruma düşmemeleri için av limitlerine ve av günlerine uymalarını, avlanmanın yasak olduğu bölgelerde avlanmamaları gerekiyor." ifadesini kullandı.

Kontrol edilen belgeler

Kara Avcılığı Kanunu hükümleri doğrultusunda kaçak avcılara göz açtırmayan Gölyaka İşletme Şefliği Toplu Koruma Ekibi tarafından yapılan kontrollerde Gölyaka İlçesi Zekeriya Köyü civarında avlanan şahısların izin belgesi, avcılık belgesi ve av tüfek ruhsatları incelendi, avcıların belgelerinin tam olduğu görüldü. Gerekli evrakları tam olduğu için teşekkür edilen avcılara ayrıca avlanırken nelere dikkat edilmesi gerektiği hakkında bilgi verildi.

Avcılara önemli uyarılar

Bilindiği gibi avcılıkta en riskli konuların başında kazara vurulmalar geliyor. Birlikte ava çıkan kişilerin avlanma sırasında yanındakini yanlışlıkla vurması sonucu yaşanan olaylara sık rastlanması tedbirli olunması gerektiğini ortaya koyuyor. Ekipler de bu doğrultuda avcılara göz önünde bulundurması gereken hususları anlatıyor.

Haber;C.ÜSTÜNER