İçişleri Bakanlığı`nca başlatılan çalışma çerçevesinde tüm acil numaraların tek çatı altında toplandı. Kalıcı Konutlar 9. Bölge Kavşağı’nda yeni yapılan Acil Çağrı Merkezi’ni ziyaret eden Vali Ali Fidan, 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürü Gönül Günaydın Çabukoğlu'ndan yeni sistem hakkında bilgi aldı.

Çağrı merkezi gezisi sonrası basın mensuplarına açıklama yapan Vali Ali Fidan,  Emniyet, jandarma, sağlık, AFAD itfaiye ve Orman Yangın acil çağrıları bir merkezden karşılanacağını söyledi.

Fidan, “Artık vatandaşlar birden çok bilme mecburiyetinde değiller… Hem Türk vatandaşları hem de gelen turistlere faydası olacak. Artık polis, jandarma, itfaiye, AFAD gibi kurumları 112 numarası üzerinden acil numaralara ulaşabilecekler. Bütün acil durumları buraya bildirebilecekler. Burası yeni bir sistem. Donanımı ile oldukça Bütün kurumlar bir arada çalıştığı için birden fazla kuruma aynı anda sevk etmek bir vakayı birden fazla kurumun müdahalesi lazımsa yani hem itfaiye hem polis hem de sağlığın gitmesi gereken vakada etkin bir iş birliği sağlanıyor Aynı anda tüm kurumlar gidebiliyor “ ifadelerini kullandı.

Düzce Valisi Fidan sözlerine şöyle devam etti: “Avrupa çağrı sistemine uyumlu hale geldi. Avrupa’nın herhangi bir ülkesinde 112 numarası arandığı gibi burada da 112 numarası üzerinden hizmet alınıyor. Etkin bir raporlama sistemi var. Bir çağrı geldi kaç saniye sonra karşılandı, kurumlar kaç saniye sonra yada kaç dakika sonra yönlendirildi, kaç dakika sonra olay yerine vardı, ilk müdahale ne zaman yapıldı? Bunlarla birlikte etkin denetim sistemi oluşacak. Dolayısı ile vatandaşlarımızın acil durumda en hızlı hizmetini almasını sağlamayı hedefliyoruz. Şu anda faaliyet başladı, kurumlarımız geldiler”

Düzce Valisi Ali Fidan’ın ziyaretinde İl Jandarma Komutanı Albay Bilal Güvenir, İl Emniyet Müdürü İsmail Hakkı Akyüz, İl Sağlık Müdürü Mahir Arslan ve AFAD Müdürü Ali Kartal da hazır bulundu.

Haber;S.KAŞKIR