Düzce eski Belediye Başkanı Mehmet Keleş’in tarafından kaldırılan Ramazan davulcuları, göreve gelen Düzce Belediye Başkanı Dursun ay ile birlikte geri geldi.

Ramazan Ayı’nı yaşadığımız şu günlerde de Başkan Ay, mahalle mahalle gezerek vatandaşları sahur vaktini hatırlatacak olan Ramazan davulcuları ile Düzce Belediyesi Meydanı’nda bir araya geldi.



“Davulcularımız belli bir disiplinde, kimseyi rahatsız etmeyecek”
Burada bir açıklama yapan Başkan Ay, Ramazan etkinliklerinin devam ettiğini belirterek şöyle konuştu:

“Bu sene Ramazan davulcularımız belli bir formatta, gelenek ve göreneklerimize uygun bir şekilde kıyafetiyle planlı ve disiplinli bir şekilde davul çalacaklar. Bugün kendileri ve nasıl maniler çalacaklarını göstermek için geldiler. Biz de onları burada izleyeceğiz. Davul çalmayı geleneklerimize uygun bir şekilde devam ettireceğiz. Arkadaşlarımızı ben kutluyorum. Davulcularımız da belli bir disiplinde, kimseyi rahatsız etmeyecek.



“Artık rastgele, tenekeyle davul çalma devri bitti”
Yaklaşık 40 kişi bu arkadaşlarımız. Hepsi normalde çalışan insanlar, geceleyin de mesai yapıyorlar. Hepsinin de kıyafetleri tam tekmil, Osmanlı usulüne uygun kıyafetler. Bizim geleneklerimize uygun kıyafetler. Artık rastgele, tenekeyle davul çalma devri bitti. Biz belediye olarak onlara bir de kimlik verdik. O kimlik altında davullarını çalacaklar. Biz de böylece geleneklerimizi yaşatmış olacağız.”

Başkan Ay’ın açıklamasının ardından Ramazan Ayı boyunca davul çalacak olan davulcular maniler söyleyerek İstanbul Caddesi boyunca yürüdü.

Haber: Ö.YILMAZ