İl Genel Meclisi'nin bugünkü konusu da D-100 karayolunun imarı oldu. Askı süresinin bittiği ve değerlendirme aşamalarına geçilen D-100 İmar planı ile ilgili son günlerde konuşulan iptal edildiği şeklindeki söylendilere cevap verildi. Nazım imar planı ve Uygulama İmar Planı'nın onaylanması, Genel Meclisin Kararının iptaline karar verilmişti ve bugünkü toplantıda söz konusu iptal kararı değerlendirildi. Değerlendirme sonucu oy birliğiyle D-100 karayolu imar komisyonuna sevk edildi.


Toplantı ilk olarak Meclis Başkanlığına verilen izin dilekçelerinin görüşülmesiyle başladı ardından bir önceki birleşime ait karar özetlerini kapsayan tutanak üyelere okundu.



Kararın okunmasının ardından D-100 karayolunun imarının iptali ile ilgili istişarede bulunuldu. İl Özel İdare Genel Sekreter Yardımcısı Necmettin Çalışkan, „biz eski planı iptal etmiştik, yeni plan yapmıştık ve o planla yolumuza devam edeceğiz“ dedi.



Çalışkan, “Eski plana itiraz etti mahkeme kabul etmedi. Sonra planın bütüne itiraz etti mahkeme bunu kabul etti ve kaldırdı. Ancak bu eski planlardı. Özel idare zaten yni bir plan yaptı. Onaylandı. Askı süresi bitti, itirazlar yapıldı şimdi değerlendireceğiz. Planda bazı yerlerin belediye alanında olduğundan belediye meclislerinde değerlendirilecek.spkülasyon oluşmasın yürülükte devam ediyor.“dedi.



Yapılan istişarenin ardından yeni imar planı oylamaya sunularak kabul edildi ve D-100 karayolunun imarı İmar Komisyonuna sevk edildi.



Sonrasında İhtisas Komisyonlarından gelen raporlar görüşülüp İmar Komisyonuna sevki oy birliğiyle kabul edildi ve Meclis Başkanlığına verilen önergeler görüşüldü. Görüşmenin ardından bir sonraki toplantının haziran ayında olacağı belirlendi.