Uzun zamandır ilçe olmak isteyen ve bu taleplerini 31 Aralık’ta AK Parti 6. Olağan Kongresi’ne katılmak üzere Düzce’ye gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan’a pankartla duyuran belde vatandaşları, bu taleplerini bir kez daha Öncü Haber mikrofonu aracılığı ile duyurdu. Aynı talebi yıllarca dile getiren ancak son yerel seçimler öncesi mahalle statüsüne getirilen Konuralp ile aynı kaderi yaşamak istemeyen belde halkı, ilin idareci ve siyasilerinden de gereken desteğin verilmesini istiyor.

 “İnşallah bu konuda sesimizi duyarlar”
Beyköy’ün her haliyle ilçe olmayı hak ettiğini belirten Fevzi Kudal, bu isteğini şu sözlerle dile getirdi:
“Bu da hem Beyköy’ümüzün büyümesi için hem de halkın yararı için her zaman beklediğimiz bir olay. İnşallah Beyköy’ün bu halini görürler. Beyköy büyümesi, organize sanayisi, yolu, her şeyi ile çok güzel bir konuma gelmiştir. Artık ilçe olmasını istiyoruz ve bizzat Cumhurbaşkanımızdan bunu rica ediyoruz. İnşallah bu konuda sesimizi duyarlar. Çok da mutlu ve memnun oluruz. Burada Beyköy’den öte bir şehir de yok. Dağların eteğinde çok güzel bir şehrimiz var. Bundan sonra buranın göz önüne alınıp değerlendirilmesini istiyoruz. Biz artık ilçe olmasını istiyoruz. Ya da belediyemizin alınmamasını istiyoruz. Bu bizim hakkımız, elimizden almasınlar.”

“İlçe olursa daha güzel hizmet alır”
Beldeye misafir olara gelen Mehmet Akın Beyköy’ün ilçe olduğunda turizm alanında da gelişeceğine inandığını belirterek şöyle konuştu:
“Kızımın yanında misafirim ben burada sağlık durumumdan dolayı. Ama sürekli gelip gittiğim için ilçe olmasını istiyorum. İlçe olursa daha güzel hizmet alır. Turizme açılma konusunda buranın gelişeceğine inanıyorum. Yolun devamında Abant’a ve yaylalara yol çıktığı için buranın ilçe olduğunda daha iyi hizmet verip daha iyi hizmet alacağına inanıyorum.”

“İstememek Beyköy’e hakaret sayılır”
Son olarak belde halkından Yaşar Öztürk, “İlçe olmasını istemez miyiz? Kim istemez? Bunu istememek Beyköy’e hakaret sayılır.” ifadesinde bulundu.

Haber: Ö. YILMAZ