Düzce Üniversitesi'nde 2014-2015 eğitim-öğretim yılında öğrenci sayısı ön lisans, lisans ve lisansüstü programlara yeni kayıtlar ile birlikte 20 bini aşması bekleniyor. Ancak öğrenci sayısının her yıl katlanarak arttığı üniversitede barınma kadar ulaşım da sıkıntılı…


Yapımı yılan hikâyesine dönen üniversite yolu Konuralp’in mahalle olmasının ardından Düzce Belediye Başkanı seçilen Mehmet Keleş’in tarafından asfaltlandı. Köy yolundan ulaşım sağlayan tek üniversite olan Düzce Üniversitesi’nde yol tamamlandı ancak mahalle olarak Düzce Belediyesi mücavir alanına geçen Konuralp’te köy dolmuşçuluğu sistemi devam ediyor.


Merkezdeki Yurda Ulaşım Yok


Dolmuşların, Konuralp’ten Azmimilli Mahallesi’ndeki otogar arasında sefer yapıyor olması şehir merkezinde kalan yurt öğrencilerini mağdur ediyor. D-100 Karayolu Soğancı Kavşağı'nda bulunan Avni Akyol Öğrenci Yurdu'nda kalan öğrenciler, eski Kızılay Kavşağı’na kadar gelerek, buradan ikinci bir otobüsle yurtlarına ulaşmak zorunda.

 

Araçlar bakımsız ve eski


Düzce Belediyesi, Konuralp-Düzce ve kalıcı konutlar arasında 6 otobüsle hizmet verirken ulaşım ağırlıklı olarak eski ve bakımsız kooperatif araçları tarafından devam ettiriliyor. Her 15 dakikada bir kalkan kooperatif araçlarının da ulaştığı alanın sınırlı olması özellikle Düzce merkezde oturan hasta ve hasta yakınları ile öğrencilerin şikâyetlerine yol açıyor.

 

Seçimde söz vermişti


Konuralp’te seçim döneminde kooperatif yetkililerine Mehmet Keleş tarafından verilen sözler nedeniyle, ulaşımda kilitleme yaşandığı görüşü hakim. Mücavir alana geçmesinin ardından kaldırması gereken kooperatifçiliğin devam ettiği Konuralp’te üniversite öğrencileri ve hastaneye gelen hastalar eski ve bakımsız minibüslerde ulaşımlarını sürdürüyor.

 

Haber;S.Kaşkır