Mevsimin kışa dönmesi ile birlikte her sene çoğu ölümle sonuçlanan şofben, soba ve kombilerden kaynaklı zehirlenmeler açısından da riskli döneme girilmiş oldu.

Düzce’de pek çok evde hala soba ile ısınıldığı gibi doğalgaz kullanımına geçilmesi ile birlikte kombi ve şofben gibi cihazların kullanımı da son yıllarda yaygınlaştı. Türkiye’de olduğu gibi Düzce’de de her kış gündeme gelen şofben ve sobadan kaynaklanan zehirlenmelerin önüne geçmek amacıyla harekete geçen Düzce İl Emniyet Müdürlüğü farkındalık oluşturmak amacıyla “Bacanız Ölüm Tütmesin” adlı projeyi hayata geçirdi.

Hedef: Zehirlenmeleri en aza indirmek
İl Emniyeti’ne bağlı Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü’nce hazırlanan ve 28 Aralık 2017 tarihi itibariyle Düzce’de uygulanmaya başlanan proje ile karbonmonoksit gazı zehirlenmelerinin en aza indirilmesi, bilgilendirme toplantıları düzenlenerek olası zehirlenmelere karşı halkın zarar görmemesine katkı sağlamak hedefleniyor.

Bilinçlendirme odaklı toplantılar düzenleniyor
Bilgisizlik, yanlış kullanım ve ihmal yüzünden soba, şofben ve baca zehirlenmeleri hemen hemen her yıl sonbahar ve kış aylarında özellikle rüzgârlı havalarda tehlikeli boyutlara ulaşırken, sinsi katil olarak da tanımlanan “karbonmonoksit gazı” zehirlenmelerine karşı vatandaşların gerekli önlemleri alması büyük önem taşıyor. Bu doğrultuda “Bacanız Ölüm Tütmesin” Projesi ile halk odaklı bilinçlendirmeyi hedefleyen Düzce İl Emniyet Müdürlüğü, düzenlediği bilgilendirme toplantıları ile sobanın yanı sıra doğalgazla çalışan kombi ve şofben gibi cihazların bakımlarının düzenli yapılması uyarısında bulunuyor.

İkinci toplantı 13 Şubat’ta…
Diğer taraftan ilki geçtiğimiz ocak ayında Sallar Mahallesi’ndeki bir kahvehanede düzenlenen bilgilendirme faaliyetlerinden ikincisi 13 Şubat 2018 Salı günü (yarın) saat 11:00’da Toplum Destekli Polislik (TDP) Şube Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü ve Düzce Belediye Başkanlığı’ndan konusunda uzman görevlilerinin katılımı ile Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde gerçekleştirilecek.

Haber: C. ÜSTÜNER