Yıllardır tartışılan ve bu yıl  çalışmalara başlanmasının gecikmesi nedeniyle yine eleştirilen Yenikent Bağlantı yolunun son bölümünde çalışmaların başlaması  Yenikentlileri rahatlatmadı.

 

Çalışmalara Yenikent tarafında  açılmayan son bölümde başlanması, yolun geri kalan bölümünün durumunun ikinci plana atılmış olması endişesini de beraberinde getirdi.

 

Yenikent sakinleri, öyle veya böyle bağlantı yoluna ulaştıklarını, bu yolun son bölümünün tamamlanmasının da zorunlu olduğunu, ancak hiç değilse yaz aylarında bu çukur ve toz çilesini yaşamamak için,  öncelikle geçtiğimiz yıllarda açılan ve halen kullanımda olan bölümün sıcak asfalt ile kaplanmasının daha iyi olacağını dile getiriyorlar.

 

Eğer bağlantı yolunun asfaltının tamamı aynı anda yapılacaksa,  çalışan makinelerin azlığı da vatandaşların bozuk yol çilesini katlayacak. Sıcak asfaltın bir seferde yapılması durumunda, zaten açılmamış bölüm için asfalt dökülmeye hazır bir yoldaki çukurlar, Yenikent sakinlerinin canını sıkmaya  uzun süre devam edecek.

 

Çözüm ise, yolun hazır bölümünün üzerine sıcak asfaltın öncelikle dökülerek vatandaşların sıkıntısının ortadan kaldırılması... Böylelikle hem Kervan mevkiinde yaşanan ve çevre mahalleleri bezdiren toz konusu gündemden kalkacak, hem de şu anda bağlantı yoluna girilen yollardan bir kez yola çıkıldığı zaman düzgün bir asfalta kavuşulacak.

 

Bu arada çalışmaların gecikmesi nedeniyle kamuoyundan alınan tepkilerin de önüne geçilebileceği ve geri kalan bölümdeki çalışmaların  da bunun ardından rahatlıkla yapılabileceği değerlendirmeleri yapılıyor.