Düzce Valiliği’nin her ayın ilk haftası düzenlediği ‘Halk Günü’ Toplantısı bugün yapıldı. Düzce Valiliği Milli Eğitim Toplantı Salonu’nda gerçekleşen buluşmaya Vali Zülkif Dağlı ve daire amirleri katıldı. Vatandaşların sorun ve taleplerinin görüşüldüğü toplantıda işleyişi hızlandırmak amacıyla iş arayanların direkt başvuruda bulunmaları için İŞ-KUR’da görevli kişilerce bir masa da kuruldu.

Vali’nin karşısına çıktılar
Düzce Valisi Zülkif Dağlı’nın bu ayki halkla buluşmasına Düzce Üniversitesi öğrencileri damga vurdu. Düzce Üniversitesi öğrencileri ders kapsamında gördükleri toplumsal duyarlılık dersini bir gönüllülük işine dönüştürdü. Kemer Kasım İlkokulu’nun ihtiyaçlarını 23 Nisan’a kadar gidermek isteyen öğrenciler kolları sıvadı.



“İsteklerimizi dinledi yapılmasını sağladı”
Düzce Valisi Zülkif Dağlı’nın Halk Günü Buluşması’nı fırsat bilen öğrenciler toplantıya katıldı ve projeleri için Vali’den yardım istedi. Toplantıda söz alan ve projeyle ilgili konuşan Düzce Üniversitesi öğrencisi Rüveyda Polat şu ifadeleri kullandı:

“Düzce Valiliği’nin düzenlediği halk gününe katıldık. Toplumsal duyarlılık dersi alıyoruz ve bu kapsamda da yardım projesi yaptık. Kemer Kasım İlkokulu’na yardım toplamaya çalışıyorduk ve valimiz sağ olsun halk gününde bizi ağırladı. İsteklerimizi de dinleyerek hepsinin yapılmasını sağladı.”



Amaç 23 Nisan’a yetiştirmek!
Okullara yardım çalışması kapsamında birçok etkinlik yaptıklarını belirten Polat, bu işin dersten çok gönüllülük işine dönüştüğünü ifade etti.

Polat, “Sınıflarımız bölündü ve ders kapsamında birçok farklı okula da yardım edildi. Bizim okulumuzun ihtiyaçları çok fazlaydı ve 23 Nisan’a yetişmesini istiyorduk. Bu dersten çok gönüllülük işine döndü bizim için ve yapabildiğimiz her şeyi yapmak adına buraya gelmiştik ve çok yardımcı oldular. Vali Bey bu konuda çok duyarlı vatandaşlar bunu değerlendirebilirler.” dedi.

“İyi insanlar hala var”
Bir başka Düzce Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencisi Yusuf Şelli şu ifadelerde bulundu:

“Elimizden geleni yapmaya çalıştık. Bundan önce de instagram hesabı gibi platformlardan da yardım topladık. Eğer istenilirse çok rahat bulunabilecek yardımlardı bunlar. İnsanların istemesi ve uğraşması gerekiyor. İyi insanlar aslında hala var ama maalesef değerlendirmek istemiyoruz. Bu gibi projelerin daha fazla yapılması gerekiyor.”