Düzce Üniversitesi Arıcılık Araştırma Geliştirme ve Uygulama Merkezi (DAGEM)’nde düzenlenen programa, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Yığılca Kaymakamı Muhammet Furkan Sancaktutar, Yığılca Belediye Başkanı Muzaffer Yiğit, Düzce Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İdris Şahin ve öğrencilerin aileleri katıldı.

İlköğretim öğrencilerine yönelik arı, arı ürünleri ve arı-çevre ilişkisi ile ilgili eğitimlerin verildiği projenin ilk grup kapanış programında, öğrencilerin eğitimde gerçekleştirdikleri çalışmalar da sergilendi. Programda öğrencilerden Deniz Doruk Özdoğan ve Melike Tuncel, arı eğitimiyle ilgili duygularını paylaştılar. Arılar hakkında birçok önemli bilgi edindiklerini ifade eden öğrenciler, artık arılardan korkmadıklarını belirterek eğitimcilere teşekkür ettiler.

"Bal Ormanı" projesini hayata geçireceğiz
Programda konuşan Yığılca Kaymakamı Muhammet Furkan Sancaktutar, bu projenin geçen yıllardaki projelerin devam niteliğinde olduğunu ifade ederek çocuklardaki heyecanı görmenin mutluluk verici olduğunu belirtti. Sancaktutar ayrıca Yığılca'da arıcılıkla ilgili faaliyetlerin her yıl devam ettiğine işaret ederek bu yıl "Bal Ormanı" projesini hayata geçireceklerinin müjdesini verdi.

Arı, bölgede çok önemli bir geçim kaynağı
Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, "Arı Biziz, Bal da Bizdedir" projesinin kurumsallaştığını söyleyerek DAGEM ekibine teşekkür etti. Uzun yıllar boyunca ihmal edilen arıcılığın, şu an bölgede çok önemli bir geçim kaynağını haline geldiğine dikkat çeken Rektör Çakar, hem Yığılca'da yapılan çalışmaların hem de arıcılıkla ilgili akademik faaliyetlerin ilçedeki arıcılığı geliştirdiğini ifade ederek Düzce Üniversitesi'nin, bölgesel kalkınma odaklı çalışmalarında arı ürünlerinden faydalanacağını dile getirdi.

Açılış konuşmalarının sonrasında Düzce Üniversitesi Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Müslüm Akdemir ve öğrencilerin birlikte besteledikleri "Tarlacı Arı" şarkısı öğrenciler tarafından başarıyla seslendirildi.

"Arı Biziz, Bal da Bizdedir" projesinin ilk grup kapanış programı, sertifika töreninin ardından son buldu.

Haber: Ö. Yılmaz