15 Nisan'dan itibaren av sezonunun sona ermesiyle birlikte bazı balıkçılar salyangoz avına başladı. Akçakoca'da 9 metre uzunluğundaki teknesiyle denize açılan 38 yaşındaki Fehmi Şanlı, Akçakoca ile Karasu açıklarında 2 ile 15 metre arasındaki bölgelerde dalarak salyangoz çıkarıyor. Günde yaklaşık 100 kilo salyangoz çıkaran Fehmi Şanlı, salyangozları çuvallara doldurarak istifliyor. Geçtiğimiz yıl yaklaşık 20 ton salyangoz çıkardığını söyleyen Fehmi Şanlı, şunları söyledi:


“Bu yıl balık sezonu kötü geçti ama salyangozdan umutluyuz. Geçtiğimiz yıl Nisan ile Kasım ayları arasında denizden yaklaşık 20 ton salyangoz çıkardım. Şu an deniz çok soğuk olduğu için denizde çok fazla kalamıyorum. Bu nedenle günde yaklaşık 100 kilo salyangoz çıkarıyorum. Akçakoca'da 15 tekne ile yılda 300 ton salyangoz çıkarılıyor”


Geçtiğimiz yıl salyangozun kilosunu 1 ile 1,25 TL'den sattığını belirten Fehmi Şanlı, Bu yıl salyangozun kilosunun 1,5 TL olmasını bekliyoruz. Satın alınan salyangozlar tesislerde işlenerek Avrupa ülkelerine satılıyor diye konuştu.

 

 

Haber;S.Kaşkır