Balıkların üreme ve büyüme dönemlerinde zarar görmemesi adına her yıl belli dönemlerde konulan, bu yıl da 15 Nisan'da başlayan denizlerde av yasağını takmayanlar iş başında! Balıkların yumurta bırakmak için geldiği yerleri iyi bilen şahıslar, serpme ve file kullanacak kaçak avcılık yapıyor.

Özellikle Uğur Suyu’nu gözüne kestiren duyarsızlar, su canlılarının üremesine engel oluyor. Bu duruma sessiz kalmayan duyarlı vatandaşlar ise tepkilerini Öncü Whatsapp İhbar Hattı aracılığı ile duyurdu.
Balıkların neslinin tehlikeye girmesinin önüne geçmek için genellikle nisan ve eylül ayları arasını kapsayan dönemde uygulanan yasağı hiçe sayanların bir de bunu fotoğrafla ölümsüzleştirmesine çıkışan vatandaşlar, şikayet hattımıza ulaşarak hem tepki çeken fotoğrafları gönderdi hem de şunları kaydetti:

 “Melen Çayı’ndan çıkarak, Beyköy Beldesi Uğur Suyuna yumurta bırakmak için gelen balıklar serpme ve file kullanılarak katlediliyor.”

Ayrıca yetkililerin sıkı denetim yaparak, av yasağına rağmen balıkları avlamaya devam edenlere gerekli cezaları uygulaması çağrısı yapıldı.

Öte yandan 15 Nisan 2019 tarihinde başlayan avlanma yasağı, Eylül ayına kadar devam edecek.