Düzce Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, farklı medeniyetleri Düzce halkına tanıtmak ve birlik beraberliği pekiştirmek amaçlı “Kültür Günleri” etkinliği organize ediyor.


8 derneğin katılımıyla her Pazar bir etnik kimliğin tanıtıldığı etkinlik Belediye binası önünde yapılıyor. Etkinliğin bu haftaki ev sahibi Balkan Türkleri oldu.

 

 


Belediye binası önündeki stantlarda Balkan Türkleri tanıtıldı. Stantları ziyaret edenler arasında milletvekili İbrahim Korkmaz da yer aldı. Korkmaz, stantları gezip sergilenenler hakkında ve Balkan Türklerinin kültürü hakkında bilgiler aldı. Korkmaz kameralara folklör ekibiyle poz vermeyi de ihmal etmedi.


Stantlarda Balkan fotoğrafları ve yemekleri sergilendi. Ayrıca balkan müzikleri eşliğinde halk oyunları gösterileri de yapıldı.

 

 


Düzce Balkan Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Alim Ozan etkinlikten duyduğu memnuniyeti ve Düzce’nin kültürel zenginliğini dile getirdi.


Ozan, “Düzcemiz çok zengin bir kültürel birikime sahip. Düzcemiz bir mozaik değil bir ebru tablosu gibidir. Çok zengin bir kültürün iç içe geçmiş ayrılmaz bir ebruli tablosuyuz. Düzce insanlarının kültürel olarak kaynaşarak büyük bir aile tablosu oluşturmasına vesile olacak bu etkinlik için Düzce Belediyesi’ne teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.