Başkanlığını Cafer KABA’nın üstlendiği Arı Yetiştiricileri Derneği Düzce’de hem bal yetiştiriciliği konusunda hem de Düzce’nin bal üretiminde Türkiye’deki yerinden bahseden bir eğitim semineri düzenledi. Hacettepe Fakültesi’nden iki doçentin arı yetiştiriciliği ve bal üretimi hakkında bilgi verdiği seminere katılımın yüksek olması Düzce’de bal üretimine verilen önemin göstergesi oldu.

 Konferansta arı yetiştiricileri için mevsimsel bir planlama yapılırken, daha doğal ve verimli bal üretiminin nasıl olacağı konusunda da detaylar paylaşıldı. Kovandan çıkan ilk arının kraliçe arı olmasına kadar geçen süreci dikkatle dinleyen yetiştiricilere eksik ve hatalı yanları anlatıldı.

Bunun yanında kestane balı ve normal bal arasındaki farkın da anlatıldığı seminerde  Düzce’de bal üretiminin iyi bir yerde olduğu vurgulandı. Düzce Arı Yetiştiriciliği Derneği Başkanı Cafer Kaba, 10 yıldır aynı ekiple çalıştıklarına dikkat çekerek derneğin Düzce’nin balını tüm dünyaya tanıtma mücadelesi verdiğinden bahsetti. Kaba, “Baş ARI DAN gelen BAŞARININ’ temelinin ekip ruhu olduğunun altını çizdi.

Haber;S.KAŞKIR