Düzce D 100 karayolunun Düzce Şehir içi geçiş bölgesinde başıboş halde bırakılan hayvanlar tehlike saçıyor. D 100 karayolunun orta refüjünde ve yan kenarlarında bulunan otları otlamak için yol kenarına çıkan hayvanlar sürücülere zor anlar yaşatıyor.

Yapılan tüm uyarılara ve tüm müdahalelere rağmen hayvanlar ana yollarda dolaştırılmaya devam ediliyor. Aniden önlerine çıkan hayvanları göremeyen sürücüler ise ciddi tehlikelerle yüz yüze kalıyor.

Bugün de başı boş hayvanların yol açtığı kaza bu kez ucuz atlatıldı. Ankara’dan İstanbul istikametine gitmekte olan Muammer Öztürk idaresindeki 81 AP 258 plakalı kamyonet otlamak için yol kenarından orta refüje geçmek isteyen ineğe çarptı. Meydana gelen kazada araçta maddi hasar meydana gelirken, can çekişen inek çevreden yetişen vatandaşlar tarafından kesildi.

Olay yerine gelen Zabıta ekipleri, 1875 kulak numaralı ineği bir kamyonete yükleyerek Düzce Belediyesinin et kombinasına götürdüler. Polis kaza ile ilgili soruşturma başlatırken, Zabıta ekipleri de ineğin kime ait olduğunu tespit edebilmek için çalışmalarına başladı.

Kazanın olduğu esnada yol ortasındaki refüjlerde otlayan 20 büyükbaş hayvanın daha bulunması vatandaşları hayrete düşürürken hayvanlar zabıta ekipleri tarafından kontrol altına alındı.