Fındık konusunda Türkiye’nin önde gelen firmalarından olan Ferrero Fındık Sakarya’da program düzenledi. Ferrero Fındık tarafından fındık üretilen illerde görev yapan basın mensuplarına yönelik İftar Buluşmaları, Sakarya ve Düzce basını ile bir araya gelinerek tamamlandı. Daha önce Trabzon, Giresun, Ordu ve Samsun buluşmaları gerçekleştirilmişti. Sakarya ve Düzce basını ile yapılan son buluşmaya Sakarya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Adem Sarı ile Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Şahin de katıldı.

“Ne kadar kaliteli fındık olursa üretici de o kadar iyi olacaktır”
Ferrero Fındık Türkiye Tarım Direktörü Ersin Arısoy, Değerli Tarım uygulamaları ile kaliteli ve yüksek randımanlı fındığın yetiştirilmesi için çaba sarf ettiklerini belirterek, "Fındık alımlarımızda da kaliteli fındığı bir miktar fiyat farkı ile ödüllendiriyoruz" dedi.

İftar öncesi kısa bir konuşma yapan Ersin Arısoy, Türkiye'de 5 yıldan beri 65 ziraat mühendisi ve 21 sosyal çalışma uzmanı ile uygulanan proje ile yaklaşık 35 bin çiftçiye eğitim verildiğini, son 1 yılda 12 bin 500 çiftçinin bahçelerinin ziyaret edildiğini hatırlatarak; "Yapmak istediğimiz fındık üreticisine en iyi tarım tekniklerini, en doğru şekilde öğretebilmektir. En kaliteli fındığın çıkması için elimizden geldiğince teknik destek veriyoruz. Türkiye'de ne kadar kaliteli fındık olursa, üretici için de, Ferrero için de o kadar iyi olacaktır" dedi.

Haber: M.AYDIN