Tarımsal faaliyetlerin tamamı için hayati önem taşıyan ve çiftçiliğini  olmazsa olmazlarından birisi olan Su, zaman zaman çiftçilerin başına dert olabiliyor. 

 

Çilimli’nin Topçular köyünde yaşayan ve hayatını çiftçilik yaparak sağlayan Necdet Demir, sulama birliği kanallarından tarlasına sızan su nedeniyle altı dönümlük arazinin yarısını hiç kullanamazken, kalan bölümde de ürünlerinin su nedeniyle heba olduğunu iddia ediyor.

 

Necdet Demir, sulama birliği kanalından kaçan suyun Telekom hattına sızdığını, buradan da tarlasının yanındaki kanala girdiğini dile getirdi. Demir, kanalın tarlasından yüksek olması nedeniyle yılın büyük bölümünde arazisinin sular altında kaldığını ifade etti.

  

Demir, sorununu çözmek için başka valilik olmak üzere, Telekom, DSİ ve Sulama Birliği’ne defalarca müracaat ettiğini, bir türlü somut bir sonuç elde edemediğini de söyledi.

 

Altı dönümlük arazisinin sular altında olan üç bölümünde hiçbir şey yetiştiremediğini, kalan bölümünde de ektiği ürünlerin kurumaya yüz tuttuğunu dile getiren Demir, yolun karşısında DSİ’nin kurutma kanalına suyun verilmesi ile sorunun çözülebileceğini, yetkililerin bu konuda çalışma yapmasını beklediğini ifade etti.