Kurban Bayramı’na girilirken bayram, kılınan bayram namazıyla başladı. Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay da bayram namazını Cedidiye Camii’nde kıldı. Başkan Ay, cami çıkışı çocuklara bayram harçlığı vermeyi de unutmadı.



“Müslümanlar dünyada çok büyük bir güç”
Başkan Ay, cami çıkışı yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Herkesin Kurban bayramını kutluyorum. Allah kestiğimiz kurbanları kabul etsin. Bu Kurban Bayramında memleketimizde huzurlu bir şekilde kurbana girdik. Dargınlar barışsın, kardeşlik içerisinde bu kurbanı geçirelim. Nice bayramlara kavuştursun Allah. İslam aleminde birlik ve beraberlik olsun. Müslümanlar biraya geldiğinde, Müslümanlar birlik olduğunda dünyada Müslümanlara hiçbir zulüm olmaz diye düşünüyorum. Müslümanlar dünyada çok büyük bir güç. Kesimhanedeki arkadaşlar profesyonel. Bütün altyapı tamam. Vatandaşlarımız kurbanlarını kesmekte güçlük çekiyorlarsa bize müracaat etsinler. Biz kesimhanede keselim. Parkta, bahçede çevreye kirletecek şekilde kesmeyelim.”
 


Başkan Ay, daha sonra Yenitaşköprü’de bulunan belediyeye ait kesimhaneye giderek burada hem incelemelerde bulundu, hem de vatandaşlarla bayramlaşarak sohbet etti.  Başkan Ay, Mamure Köyü’nde bulunan şehit Cihan Aksarı’nın ailesinin evine giderek hem başsağlığı dileklerinde bulundu hem de ailenin bayramını kutladı.


Haber: M. AYDIN