Özellikle Ramazan ayında düzenlenen iftar yemeklerinde desteklerini esirgemeyen Düzceli hayırsever iş insanlarıyla Belediye Başkanı Dursun Ay, Kalıcı Konutlarda bulunan belediye sosyal tesislerinde bir araya geldi.

“sosyal belediyecilik anlamında her gün kendimizi geliştiriyoruz”
İş insanlarıyla yapılan kahvaltıda açıklamalarda da bulunan Başkan Ay, şu ifadelere yer verdi:

“Özellikle Ramazan’da iftar vermek için çok ciddi katkılarda bulundunuz. Belediyemiz sadece bunun organizasyon çalışmasını yaptı. Sizler organizasyonu yapamazdınız, bizler de belediyenin bütçesinden bu kadar maddi destek sağlayamazdık. Dolayısıyla bir araya geldik ve güzel bir organizasyon oldu. yaptığımız çalışmaları biliyorsunuz. Biz vatandaşın doğumundan ölümüne kadar her türlü organizasyonda varız. Günde her gün en az üç dört tane cenaze oluyor. Belediye olarak cenaze işlemlerini ücretsiz yapıyoruz. Vatandaştan hiçbir şey istemiyoruz. Çünkü cenaze sahiplerinin acısı var hatta durumu olmayanların ikramlarını da biz yapıyoruz. O yüzden sosyal belediyecilik anlamında her gün kendimizi geliştiriyoruz.”



“Yapılan çalışmaları tek tek takip ediyoruz”
Göreve geldikten sonra yaptığı çalışmalarla ilgili de bilgi veren Başkan Ay, konuşmalarına şu cümlelerle devam etti:

“Biz geldiğimizde baktık Düzce’de boşanma oranları çok yüksek. Dolayısıyla bir psikolojik danışman merkezi kurduk. Türkiye standartlarına göre boşanma konusunda Düzce ön saflarda yer alıyor. Şu anda onu inceliyoruz. Boşanma oranları neden yüksek, bunu nasıl çözebiliriz, ayrıca evlenen kişilere teknik destek veriyoruz. Evlenmenin ne olduğunu anlatıyoruz. Yani insanımızın her noktasında varız. Belediyemizde 20 tane müdürlüğümüz var ve her müdürümüzün ayrı ayrı yerlerde görevleri var. Ben belediye başkanı olarak belediyenin bütün işlerini bizzat takip ettiğim gibi belediyemizin iki tane şirketi o şirketlerin çalışmalarını da inceliyoruz. Ayrıca katı atık birliği başkanıyım. Valiliğimizde bütün belediyelerle toplantı yaparak çöplerin nereye döküleceği, nasıl çalışma yapılacağı konusunda konuşuyoruz. Yapılan çalışmaları tek tek takip ediyoruz.”

Konuşmaların ardından Başkan Ay tarafından kahvaltıya katılan iş insanlarına teşekkür belgesi verildi.  


Haber: M.AYDIN