Düzce Gürcü Kültür Derneği’nin ‘Gürcü Mutfağı Günü’ etkinliğine katılan Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay, Öncü Haber’in sorularını yanıtladı. Başkan Ay, belediyenin devam eden ve hedeflenen projeleri hakkında açıklamalarda bulundu.

‘Bir hafta, 10 gün içerisinde hizmete açacağımızı umuyorum’
Tramvayın ne zaman faaliyete geçeceğini yanıtlayan Ay, “Tramvay projesi bildiğiniz üzere başlamıştı. Bizde bunu hızlı bir şekilde bitirmek için gayret sarf ediyoruz. Projeleri yarım bırakmak istemiyoruz. Arkadaşların tramvay hattı üzerinde güvenlik önlemi çalışmalarını sürdürüyor. Tramvayımızda geldi. Son kontrolleri yapıyoruz. Bir hafta, 10 gün içerisinde hizmete açacağımızı umuyorum.” dedi.

‘Eğer üniversitemiz sonuç alamazsa biz gerekeni yapacağız’
Atıl durumdaki Efteni Otel’de yaptığı incelemenin hatırlatılması üzerine belediye olarak hedeflenen çalışma hakkında bilgi veren Başkan Ay, “Efteni projesini Sayın Bakanımızla da görüştüm. Oradaki otelin atıl kaldığını ifade ettim. Bizzat inceledim. Orada üniversitemizde bir çalışma yapıyor. Üniversitemiz yatırımı bünyesine katmaya çalışıyor. Eğer üniversitemiz sonuç alamazsa biz gerekeni yapacağız.” şeklinde konuştu.

‘Bu tür görüntülere müsaade etmeyeceğiz’
Çay Mahallesindeki film platosuyla ilgili konuşan Başkan Ay, “Şehre yakışmayan bir görüntü var. Orayı temizledik. Bildiğiniz üzere orası TOKİ’ye ait. Biz orayı Düzce’ye kazandırmaya çalışacağız. Oraya park yapacağız. Bölgenin çevre düzenlemesini yapacağız. Asar Deresinin etrafında bu tür görüntülere müsaade etmeyeceğiz.” diye konuştu.

Haber: Y. SEVER